Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Χαλκιδική: Αυτό είναι το τροχόσπιτο του θανάτου στην Σωζόπολη – Ο τυφώνας τους στοίχισε τη ζωή [pics, video]

Χαλκιδική: Αυτό είναι το τροχόσπιτο του θανάτου στην Σωζόπολη – Ο τυφώνας τους στοίχισε τη ζωή [pics, video]

Εικόνες που κόβουν την ανάσα από την Σωζόπολη στη Χαλκιδική. Το τροχόσπιτο παρασύρθηκε σαν καρυδότσουφλο από τον τυφώνα…

Το μέγεθος των καταστροφών που προκάλεσε στο πέρασμά της η φονική κακοκαιρία στην Χαλκιδική, που στοίχισε τη ζωή σε έξι τουρίστες -ανάμεσά τους δύο ανήλικα αγόρια- και προκάλεσε τον τραυματισμό σε δεκάδες ανθρώπους, αποκάλυψε το πρώτο φως της ημέρας.

Ανυπολόγιστες είναι ζημιές σε εγκαταστάσεις και ιδιωτικές περιουσίες τού δήμου Νέα Προποντίδας, στο παραλιακό τμήμα από τον ‘Αγιο Παύλο έως την Καλλικράτεια και την Ποτίδαια, όπου εντοπίζονται τα σημαντικότερα προβλήματα. Στέγες σπιτιών και καταστημάτων κατέρρευσαν, αυτοκίνητα καταστράφηκαν, πινακίδες ξηλώθηκαν, κολώνες φωτισμού έπεσαν, δένδρα ξεριζώθηκαν, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να βρίσκεται όλη τη νύχτα στο «πόδι» για διασώσεις ατόμων, αντλήσεις υδάτων και κοπές δένδρων. Συνολικά δέχθηκε πάνω από 600 κλήσεις και επενέβη σε 235 συμβάντα, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν.

Αυτοψία στο τροχόσπιτο του θανάτου

Οι έξι νεκροί είναι στο σύνολό τους αλλοδαποί που βρίσκονταν για διακοπές στη Χαλκιδική. Πρόκειται για ανδρόγυνο ηλικιωμένων από την Τσεχία που παραθέριζαν στη Σωζόπολη με τροχόσπιτο, μια πενηντατετράχρονη Ρουμάνα με τον οκτάχρονο γιο της που καταπλακώθηκαν από το σκέπαστρο ταβέρνας όπου έτρωγαν στα Νέα Πλάγια, όπως επίσης ένας τριανταεννιάχρονος από τη Ρωσία με το ηλικίας δύο ετών παιδί του, που καταπλακώθηκαν από δένδρο στη Νέα Ποτίδαια.

Οι φωτογραφίες από το τροχόσπιτο που ανατράπηκε από τους θυελλώδεις ανέμους με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο δύο ηλικιωμένοι τσέχικης καταγωγής, που βρίσκονταν μέσα σε αυτό, στη Σωζόπολη της Χαλκιδικής, σοκάρουν.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο ηλικιωμένοι, ο γιος τους και ο 19χρονος εγγονός τους, είχαν σταθμεύσει με το τροχόσπιτό τους στην παραλία.

Ο τυφώνας παρέσυρε σαν κούτσουρο το τροχόσπιτο. Το ζευγάρι των ηλικιωμένων βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ τραυματίστηκε ο γιος, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπως και ο 19χρονος εγγονός, με σαφώς ελαφρύτερα τραύματα. Δείτε το βίντεο του wepost.gr…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις