Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Χαλκιδική: Εικόνες καταστροφής στην Ολυμπιάδα – Κλειστός ο δρόμος στο Γομάτι

Χαλκιδική: Εικόνες καταστροφής στην Ολυμπιάδα – Κλειστός ο δρόμος στο Γομάτι

Συνεχίζονται τα προβλήματα στο Δήμο Αριστοτέλη στη Χαλκιδική, που έχει πληγεί από την κακοκαιρία και τις πλημμύρες.

Κλειστός παραμένει ο δρόμος στη Χαλκιδική πριν το Γομάτι, καθώς έχει καταστραφεί το οδόστρωμα, ενώ δεκάδες μηχανήματα δουλεύουν για 3η μέρα για να αποσυμφορήσουν τα φερτά υλικά.

Επίσης, επιχειρούν να ενισχύσουν τις επιχωματώσεις και να δημιουργήσουν μια υποτυπώδη αντιπλημμυρική θωράκιση, ειδικά στην Ολυμπιάδα, που παρουσίαση τα μεγαλύτερα προβλήματα τα τελευταία 24ωρα.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη, κ. Στέλιος Βαλιάνος μίλησε στο Gr Times για την κατάσταση και τα επόμενα βήματα που πρόκειται να γίνουν, προκειμένου να υπάρξει αντιπλημμυρικό σχέδιο δράσης στην περιοχή.

Χαλκιδική: Ετοιμότητα και αποκατάσταση

“Βρέχει ακόμη καταρρακτωδώς σε όλο το Νομό, αλλά είμαστε σε ετοιμότητα. Έχουμε καθαρισμένα τα φρεάτιά μας. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε με την Περιφέρεια να φτιάξουμε μια πρόχειρη υποδομή, ώστε να δοθεί σε ελεγχόμενη κυκλοφορία ο δρόμος στο περιφερειακό κύκλωμα πριν το Γομάτι, το οδόστρωμα του οποίου έχει καταστραφεί από το Σάββατο (23.11.2019). Μόλις υποχωρήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα πρέπει άμεσα να δούμε το τεχνικό έργο που θα γίνει”, αναφέρει ο κ. Βαλιάνος

Τα σχολεία στον δήμο παρέμειναν τη Δευτέρα (25.11.2019) κλειστά για προληπτικούς λόγους, ενώ έχουν δοθεί οδηγίες στους κατοίκους να μην μετακινούνται χωρίς λόγο, έτσι ώστε να μην θέσουν σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.

“Το Σάββατο απεγκλωβίσαμε 6 άτομα, εκ των οποίων τα μισά κινδύνευσαν πραγματικά να χάσουν τη ζωή τους. Η αλήθεια είναι πως η Ολυμπιάδα ανά πενταετία μας δίνει μια τέτοια εικόνα. Είναι η τέταρτη φορά που το βιώνουμε και πρέπει να δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε με ένα ευρύτερο αντιπλημμυρικό έργο”, καταλήγει ο κ. Βαλιάνος.

πηγή: GRtimes.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις