Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Χαλκιδική: Εκτόξευση στην αγορά των Airbnb – Διπλασιάστηκαν μέσα στους μήνες του καλοκαιριού

Χαλκιδική: Εκτόξευση στην αγορά των Airbnb – Διπλασιάστηκαν μέσα στους μήνες του καλοκαιριού

Την ώρα που οι ξενοδόχοι κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό αναφερόμενοι στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης αυτά φαίνεται να πάτησαν γκάζι στη Χαλκιδική καθώς στην πλειονότητα των δημοφιλών προορισμών της περιοχής διπλασιάστηκαν μέσα σε ένα τρίμηνο…

Οι ιδιοκτήτες κατοικιών αναλογιζόμενοι πως το φετινό καλοκαίρι αποτελεί για τους… απανταχού πιεσμένους από τους περιορισμούς του κορονοϊού το εφαλτήριο για διακοπές έριξαν στην αγορά της βραχυχρόνιας μίσθωσης τα ακίνητά τους.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία εξειδικευμένης εταιρείας αναλύσεων, στην περιοχή της Νέας Προποντίδας στο δεύτερο τρίμηνο του έτους οι καταχωρήσεις των Airbnb άγγιξαν τα 1.162, όταν το πρώτο τρίμηνο ο αριθμός των εν λόγω καταλυμάτων δεν ξεπερνούσε τα 693.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός των Airbnb στην εν λόγω περιοχή είναι ο μεγαλύτερος που καταγράφηκε απο την αρχή του 2019 μέχρι και σήμερα. Η πλειονότητα των καταλυμάτων απαντάται στη Νέα Καλλικράτεια, στη Νέα Ηράκλεια, στα Φλογητά και στη Σωζόπολη.

Το 37% των επισκεπτών της περιοχής μισθώνει τα Airbnb για τέσσερις με έξι ημέρες, το 26% για τρεις ημέρες, το 16% για δυο διανυκτερεύσεις, το 8% μόλις για μια ημέρα, ενώ το 12% για 7 με 29 ημέρες. Η μέση τιμή ενοικίασης ανά διανυκτέρευση τον Ιούλιο άγγιξε τα 91 ευρώ.

«Βασίλισσα» του Airbnb στη Χαλκιδική στέφεται η Κασσάνδρα καθώς διαθέτει 3.217 ενεργά Airbnb όταν το πρώτο τρίμηνο του 2022 ήταν 1.871. Η μέση τιμή τον Ιούλιο διαμορφώθηκε ανά βραδιά στα 132 ευρώ, ενώ τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι διάσπαρτα στο πλέον δημοφιλές πόδι της Χαλκιδικής. Η πλειονότητα των τουριστών, ήτοι το 38% διαμένει στα Airbnb της Κασσάνδρας για τέσσερις με έξι ημέρες, ενώ το 16% για 7 έως 29 ημέρες.

Σύμφωνα με το voria.gr, ο Νέος Μαρμαράς, η Νικήτη και η Βουρβουρού κρατούν τα σκήπτρα της βραχυχρόνιας μίσθωσης στη Σιθωνία. Η μέση τιμή ενοικίασης ανά ημέρα είναι στα 100 ευρώ ενώ η πληρότητα τον Ιούλιο άγγιξε το 81%.

Συνολικά το δεύτερο τρίμηνο του έτους τα εγγεγραμμένα καταλύματα άγγιζαν τα 1.946 έναντι 1.086 το πρώτο τρίμηνο του έτους. Το 40% των επισκεπτών της Σιθωνίας διαμένουν για 4 με 6 βραδιά ενώ από 7 έως 29 ημέρες επιλέγει να διαμείνει στην περιοχή το 11%.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις