Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Χαλκιδική: Έριξαν πλαστικό μπουκάλι σε παραλία και 40 χρόνια μετά το βρήκαν πάλι μπροστά τους

Χαλκιδική: Έριξαν πλαστικό μπουκάλι σε παραλία και 40 χρόνια μετά το βρήκαν πάλι μπροστά τους

Το πλαστικό μπουκάλι έπεσε σε παραλία στη Χαλκιδική και παρέμεινε στο σημείο για δεκαετίες. Οι νέες εικόνες από την περιοχή οδηγούν σε συμπεράσματα…

Η είδηση έρχεται από τη Χαλκιδική, με το επίμαχο πλαστικό μπουκάλι να εντοπίζεται 40 χρόνια μετά την απόρριψή του, στο σημείο. Οι εικόνες δείχνουν τις τεράστιες συνέπειες από την αλόγιστη απόρριψη σκουπιδιών και τη μειωμένη περιβαλλοντική συνείδηση. 

Αναμνήσεις και παιδικές μνήμες από προηγούμενες δεκαετίες αλλά και τις τραγικές επιπτώσεις στο περιβάλλον που μπορεί να έχει ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα αναδεικνύει ένα μπουκάλι της εταιρείας «ΑΓΝΟ» που βρέθηκε στην παραλία Καβουρότρυπες στη Χαλκιδική.

Το συγκεκριμένο προϊόν, αποτελεί το σοκολατούχο γάλα της εταιρείας που μεσουρανούσε τη δεκαετία του ’80. Πέρα από τη νοσταλγία που γεννάται στις παλιές γενιές που θυμούνται το ανάρπαστο σοκολατούχο γάλα της εποχής, η «επιβίωσή» του μετά από τόσα χρόνια αποδεικνύει τις τεράστιες συνέπειες από την αλόγιστη απόρριψη σκουπιδιών και τη μειωμένη περιβαλλοντική συνείδηση.

Είναι χαρακτηριστικό, του πόσο παλιό είναι και πόσο δύσκολα απορροφάται από το περιβάλλον εάν δεν το απορρίψουμε σωστά, ότι το εργοστάσιο έχει αλλάξει εδώ και πολλά χρόνια την επωνυμία του και έχει σταματήσει τη χρήση τέτοιων μπουκαλιών πλέον της 40ετίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις