Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Χαλκιδική: Η πρώτη κατεδάφιση αιθαιρέτου – Πήραν μπροστά οι μπουλντόζες μετά τη φονική πυρκαγιά στην Αττική [pics]

Χαλκιδική: Η πρώτη κατεδάφιση αιθαιρέτου – Πήραν μπροστά οι μπουλντόζες μετά τη φονική πυρκαγιά στην Αττική [pics]

H πρώτη κατεδάφιση αυθαίρετου μαντρότοιχου στη Χαλκιδική είναι γεγονός. Μέχρι σήμερα στην περιοχή, δεν υπήρχε διέξοδος προς τη θάλασσα, σε μια απόσταση 1.000 μέτρων…

H πρώτη κατεδάφιση αυθαιρέτου μαντρότοιχου στη Χαλκιδική, που κλείνει την πρόσβαση προς τη θάλασσα στην περιοχή “Γκατζουρέικᔝ μεταξύ του Πολύχρονου και της Χανιώτης στο πρώτο πόδι στην Κασσάνδρα, είναι γεγονός.

Λίγο πριν τις 10.00 οι μπουλντόζες έφτασαν στο επίμαχο σημείο και έπιασαν δουλειά. Σημειώνεται πως σε απόσταση 1.000 μέτρων δεν υπάρχει έστω μια πρόσβαση προς τη θάλασσα, καθώς οι ιδιοκτήτες της πρώτης σειράς κατοικιών που έχουν οικοδομηθεί στο σημείο, έχουν κλείσει τα πάντα, με μαντρότοιχους.

Αυτοί υπήρχαν από το 2006, όταν ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά στην Κασσάνδρα στη Χαλκιδική. Τότε, το ξενοδοχείο που βρίσκεται στην περιοχή είχε ανοιχτές τις πόρτες από τις οποίες διέφυγαν δεκάδες άνθρωποι, προς τη θάλασσα για να σωθούν. Τώρα το ξενοδοχείο αυτό είναι κλειστό για ανακαίνιση και πρόσβαση δεν υπάρχει από πουθενά.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και περίπου πέντε χρόνια οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για ένα θαλάσσιο μέτωπο 1 χιλιομέτρου δίχως πρόσβαση στον αιγιαλό, παρότι ο νόμος Τρίτση προβλέπει διόδους προς την ακτή ανά 300 μέτρα.

Ο αγώνας των κατοίκων, οι οποίοι ακολούθησαν τις νόμιμες διαδικασίες (ξεκινώντας από την πολεοδομία), έφτασε σε απόφαση για κατεδάφιση περιφράξεων που κλείνουν την πρόσβαση προς τη θάλασσα. Η αρχή στη Χαλκιδική γίνεται με τον τρόπο που φαίνεται στις επόμενες εικόνες.

Κατεδάφιση αυθαιρέτου μαντρότοιχου στη Χαλκιδική

Απομακρύνουν ξαπλώστρες και ομπρέλες στη Χαλκιδική

Ξαπλώστρες και ομπρέλες που “κλειδώνουν” και εγκαθιστούν μόνιμα στην παραλία απομακρύνουν συνεργεία του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, από τον κοινόχρηστο χώρο του αιγιαλού. Σύμφωνα με τον Δήμο, η επιχείρηση ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα, καθώς διαπιστώθηκε, μετά από καταγγελίες πολιτών στην Κτηματική Υπηρεσία Χαλκιδικής, ότι σε διάφορες θέσεις υπάρχουν πολλές ομπρέλες που παραμένουν συνεχώς “στημένες” χωρίς να αφαιρούνται, όταν δεν γίνεται η χρήση τους.

Ειδικότερα, ο Δήμος Αριστοτέλη επισημαίνει, σε ανακοίνωσή του, ότι “οι χρήστες των ομπρελών κατά την αποχώρησή τους δένουν με αλυσίδα και κλειδώνουν με λουκέτο καθίσματα, ή και ξαπλώστρες. Οι εν λόγω ομπρέλες βρίσκονται σε κοινόχρηστο χώρο αιγιαλού, που δεν έχει παραχωρηθεί νόμιμα για απλή χρήση, και δεν τις εκμεταλλεύεται κάποιο πρόσωπο που τις έχει τοποθετήσει έστω και αυθαίρετα. Πρόκειται προφανώς για ομπρέλες που τοποθετούν περίοικοι και τις διατηρούν επί πολλές ημέρες καταχρηστικά, ενδεχομένως για όλη τη θερινή περίοδο στο ίδιο σημείο”.

Για το θέμα έχουν ενημερωθεί και οι Εισαγγελικές Αρχές Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις