Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Χαλκιδική – κορονοϊός: Σήμαναν συναγερμό για ένα κρούσμα

Χαλκιδική – κορονοϊός: Σήμαναν συναγερμό για ένα κρούσμα

Έκπληξη και απορία στη Χαλκιδική. Η Τοπική Κοινότητα Παλιουρίου εξέδωσε επείγουσα ανακοίνωση, ζητώντας από τους κατοίκους να εντείνουν την προσοχή τους λόγω «αύξησης των κρουσμάτων» κορονοϊού.

Ωστόσο, η ανακοίνωση της κοινότητας Παλιουρίου στη Χαλκιδική δεν απαριθμούσε τα κρούσματα Covid19, αφήνοντας τους περίπου 700 κατοίκους του χωριού να αναρωτιούνται.

Σε μια προσπάθεια να διερευνηθούν οι λόγοι της ανακοίνωσης, από την στιγμή που χθες, Πέμπτη (28.01.2021) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωνε μόλις 12 κρούσματα σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, το GRtimes.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Παλιουρίου, Κώστα Βρασταμινό.

Στην ερώτηση αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή – μιας και στην ανακοίνωση γινόταν λόγος για αύξηση – η απάντηση ήταν μάλλον αφοπλιστική:

«Έργαστηριακά έχει αποδειχθεί ότι έχουμε μόνο 1 κρούσμα. Σε γενικές γραμμές πάμε καλά, τηρούμε τα μέτρα και δεν υπάρχει πρόβλημα. Η ανακοίνωση είναι κυρίως προληπτική για να μην χαλαρώσει ο κόσμος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βρασταμινός.

Πρόσθεσε δε ότι «οι μόνιμοι κάτοικοι είναι 700, αλλά στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται προσοχή και καθόλου χαλάρωση έτσι ώστε να μην υπάρξει εξάπλωση του ιού»…

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις