Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Χαλκιδική: Με ένα ασθενοφόρο η Κασσάνδρα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – “Ζήτημα ζωής και θανάτου”!

Χαλκιδική: Με ένα ασθενοφόρο η Κασσάνδρα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – “Ζήτημα ζωής και θανάτου”!

Σε μία εποχή που η Κασσάνδρα Χαλκιδικής βουλιάζει από κόσμο, το Κέντρο Υγείας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα λειτουργήσει μόνο με μία βάρδια ασθενοφόρου, δηλαδή 07:00 το πρωί με 15:00 το μεσημέρι…

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 7 διασώστες στο ΕΚΑΒ, για να βγει η βάρδια σε ένα όχημα θέλει 11 με 12 άτομα, άρα από σήμερα το μεσημέρι μέχρι αύριο το πρωί στις 7:00 θα υπάρξουν δύο βάρδιες κενές, χωρίς ασθενοφόρο», εξηγεί στο grtimes.gr o Θεμελής Ιερισσιώτης, πρόεδρος του ΣΦΕΜΥΚ (Σύλλογος Φίλων εθελοντών μονάδων υγείας Κασσάνδρας).

Βέβαια αυτό δεν συμβαίνει μόνο την τρέχουσα περίοδο, όπως ο ίδιος σημειώνει τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο αυτό παρατηρείται πολύ έντονα: «κάποιες μέρες τα προηγούμενα χρόνια έρχονταν διασώστες από το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης και έβγαιναν όλες οι βάρδιες, φέτος δεν φάνηκε κανείς ακόμα».

Αξίζει να σημειωθεί πως τον μήνα μένουν κενές περίπου 30 με 40 βάρδιες, σύμφωνα με τον κ. Ιερισσιώτη.

«Σε περίπτωση ατυχήματος στην περιοχή, θα σπεύσει ασθενοφόρο από τα Μουδανιά και αυτό αν δεν είσαι σε άλλο περιστατικό. Αν είναι σε περιστατικό, θα έρθει κάποιο άλλο από πιο μακριά. Αν είναι κιόλας κάτι σοβαρά, είναι τραγικά τα πράγματα», συμπληρώνει ο ίδιος.

Ένα σημερινό παράδειγμα, είναι ένα τροχαίο ατύχημα που έγινε στην Χανιώτη, το μεσημέρι. Όπως εξηγεί ο κ. Ιερισσιώτης «ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό. Αν είναι κάτι σοβαρό όμως ο κόσμος πεθαίνει ή στην άσφαλτο ή για παράδειγμα αν πάθει κάποιο καρδιακό. Εμείς σαν εθελοντές πηγαίνουμε σε κάποια περιστατικά άλλα δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον κρατικό μηχανισμό, δρούμε επικουρικά».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις