Σάββατο, 24 Φεβ.
19oC Αθήνα

Χαλκιδική: Οι αγρότες έκλεισαν την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών – Αύριο κατεβαίνουν στην έκθεση Agrotica

Χαλκιδική: Οι αγρότες έκλεισαν την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών – Αύριο κατεβαίνουν στην έκθεση Agrotica

Στον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανιών προχώρησαν οι αγρότες της Χαλκιδικής από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. 

Οι αγρότες της Χαλκιδικής έχουν αποκλείσει το δρόμο και στα δύο ρεύματα και ξεκαθαρίζουν ότι, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, δεν αποκλείεται να προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες σε καθολικό αποκλεισμό. 

Αύριο, Πέμπτη (01.02.2024), θα κατέβουν στη Θεσσαλονίκη, όπου ανοίγει η αυλαία της 30ης διεθνούς έκθεσης Agrotica.

Αγρότες με τρακτέρ σε κεντρικούς δρόμους της Καρδίτσας

Κεντρικούς δρόμους της Καρδίτσας διέσχισαν σήμερα, αργά το απόγευμα, αγρότες με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα, πραγματοποιώντας συλλαλητήριο. Μετά τη διαδήλωση επέστρεψαν στο μπλόκο του Ε65.

Στο ανατολικό τμήμα της Κεντρικής Πλατείας και επί του κεντρικού πεζόδρομου είχαν συγκεντρωθεί επίσης δεκάδες εκπρόσωποι φορέων και πολίτες για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους. Ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ, κ. Κωνσταντίνος Τζέλλας, χαιρέτισε τη συγκέντρωση συμπαράστασης και κάλεσε όλους τους Καρδιτσιώτες να στηρίξουν τον αγώνα των αγροτών που είναι αγώνας για να παραμείνουν στον τόπο τους και να μείνουν ζωντανά τα χωριά και να συμμετάσχουν στους συμβολικούς αποκλεισμούς και στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη.

Κυβερνητική παρέμβαση

Ανοιχτό είναι πάντως το ενδεχόμενο κυβερνητικής παρέμβασης στο αγροτικό πετρέλαιο, όπως δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης: «Είναι και το πετρέλαιο που ειδικά για τους αγρότες είναι ζωτικής σημασίας. Έγινε δύο χρονιές και προφανώς και εξετάζει η κυβέρνηση αυτό να επαναλαμβάνεται, όποτε υπάρχει αυξημένη ανάγκη».

Να πέσουν οι τόνοι προς όλες τις κατευθύνσεις ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Όσο σοβαρά κι αν είναι τα αιτήματα μιας επαγγελματικής ομάδας, δεν πρέπει να οδηγούν στην τιμωρία του συνόλου των πολιτών και να παραβιάζουν τα δικαιώματα της κοινωνίας. Νομίζω ότι έχει αποδείξει η κυβέρνηση αυτή ότι προσπαθεί χωρίς να οδηγεί στην ακραία ένταση, να επιλύει τα προβλήματα», δήλωσε ο κ. Μαρινάκης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις