Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Χαλκιδική: Οι κεραυνοί “εξαφάνισαν” τα δύο πόδια από τον χάρτη!

Χαλκιδική: Οι κεραυνοί “εξαφάνισαν” τα δύο πόδια από τον χάρτη!

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που “βλέπουν” το φως της δημοσιότητας από την θεομηνία στην Χαλκιδική αργά το βράδυ της Τετάρτης (10.07.2019).

Η θεομηνία στην Χαλκιδική στοίχισε την ζωή σε 7 ανθρώπους ενώ τραυμάτισε δεκάδες άλλους, ισοπεδώνοντας παράλληλα ολόκληρες περιοχές.

Μιλώντας στο newsit.gr, ο Τάσος Αρνιακός δηλώνει πως τα χειρότερα στην περιοχή πέρασαν, και πως τα ακραία φαινόμενα κατευθύνονται προς την Τουρκία.

Όμως ο καιρός θα σταματήσει για λίγο να… θυμίζει καλοκαίρι, αφού και βροχερός θα είναι και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει.

“Εξαφανίστηκαν” τα δύο πόδια της Χαλκιδικής από τους κεραυνούς

Όπως παρουσιάζει σε ειδικό χάρτη το meteo.gr, η περιοχή “βομβαρδίστηκε” από κεραυνούς μέσα σε λίγη ώρα. Μάλιστα εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως οι κεραυνοί σημειώνονται με κόκκινες κουκίδες, και τα δύο πόδια της Χαλκιδικής έχουν κυριολεκτικά… εξαφανιστεί μέσα στο κόκκινο!

Αναλυτικά όσα δηλώνει Τάσος Αρνιακός στο newsit.gr

“Μετά τη βραδινή καταστροφική καταιγίδα στη βόρεια Ελλάδα, με τα θύματα και τις υλικές καταστροφές, φαίνεται ότι καιρός ησυχάζει. Οι καταιγίδες και οι έντονες καιρικές καταστάσεις έχουν μεταφερθεί πλέον στην Τουρκία.

Ωστόσο, το μεσημέρι και το απόγευμα, σήμερα Πέμπτη, περιμένουμε κάποιες εξάρσεις νεφών στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιες τοπικές μπόρες, αλλά κυρίως σε ορεινότερες περιοχές, σαφώς όχι τόσο επικίνδυνες όσο οι χθεσινοβραδινές.

Ο καιρός, από ό,τι φαίνεται, γίνεται φθινοπωρινός, καθώς ο υδράργυρος ήδη έχει χάσει 10 βαθμούς σε σχέση με την χθεσινή μέρα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται σήμερα στους 30 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, στους 34 στα κεντρικά και στους 36 στα νησιά.

Από την άλλη, οι δυτικοί άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν με ένταση 4 με 6 μποφόρ και αργότερα θα γυρίσουν σε βοριάδες εντάσεως 7 μποφόρ. Αυτό έχει μια μεγάλη επικινδυνότητα όσον αφορά στις πυρκαγιές. Πυρκαγιές οι οποίες, όπως είδαμε και χθες, δεν οφείλονται μόνο σε εμπρησμούς ή σε ανθρώπινη παρεμβατικότητα, αλλά και σε κεραυνούς. Άρα, να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα…

Όσον αφορά τώρα στην εξέλιξη, από ό,τι φαίνεται, οι επόμενες ημέρες θα έχουν δροσερή γεύση, καθώς ο υδράργυρος όλο το επόμενο δεκαήμερο δεν φαίνεται να ανεβαίνει πάνω από τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου και αυτό στην καρδιά του καλοκαιριού είναι κάτι ευχάριστο.

Μετά τις χθεσινές βροχές και ισχυρές καταιγίδες με τα τραγικά αποτελέσματα στην Χαλκιδική, σήμερα δεν περιμένουμε ισχυρά καιρικά φαινόμενα. Θα υπάρχει συννεφιά και αρκετά διαστήματα με ήλιο και αυτή η συννεφιά δεν αποκλείεται να δώσει κάποιες τοπικές βροχές και μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα, χωρίς όμως την ένταση, την έκταση και την ισχύ των χθεσινοβραδινών.

Και στα Γιάννενα περιμένουμε βροχές, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στις γύρω ορεινές περιοχές, χωρίς όμως ιδιαίτερες εντάσεις.

Αυτό είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό για την εποχή. Συνήθως το καλοκαίρι συμβαίνει αυτό στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας”.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις