Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Χαλκιδική: Οι συγκλονιστικές εικόνες από τη στιγμή που η 16χρονη Μαρία σώζει από πνιγμό 10χρονο

Χαλκιδική: Οι συγκλονιστικές εικόνες από τη στιγμή που η 16χρονη Μαρία σώζει από πνιγμό 10χρονο

Οι εικόνες που κατέγραψε στη Χαλκιδική κάμερα ασφαλείας από τη στιγμή της διάσωσης από μια 16χρονη ενός 10χρονου ο οποίος πνιγόταν από τα 3 κομμάτια αγγουριού που είχαν σταθεί στο λαιμό του, είναι συγκλονιστικές.

Το 10χρονο παιδί ήταν σε εστιατόριο στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής με την οικογένειά του και έτρωγε. Ξαφνικά τρία κομμάτια αγγουριού που είχε φάει, στάθηκαν στο λαιμό του και δεν του επέτρεπαν να ανασάνει.

Το 10χρονο παιδί θα έχανε τη ζωή του αν δεν γινόταν κάτι άμεσα. Και έγινε. Χάρη στη βοήθεια μιας μικρής ηρωίδας.

Η 16χρονη Μαρία Λαζαρίδη, η μικρότερη εκπαιδεύτρια της Ευρώπης, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του το Kids Save Lives, ήταν μαζί με τον γιατρό πατέρα της στο σημείο που έγινε το συμβάν στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Πήγαν αμέσως κοντά στο 10χρονο.

Η 16χρονη έκανε στο παιδί τη σωτήρια λαβή Χάιμλιχ (Heimlich), η οποία βοήθησε στο να φύγουν τα αγγούρια από το λαιμό του παιδιού και να μπορέσει να ανασάνει.

 

«Όταν φτάσαμε στο σημείο το παιδί ήταν έντρομο. Αφού κάναμε πέντε χτυπήματα στην πλάτη και το ξένο σώμα δεν βγήκε έπρεπε να πάρουμε δραστικότερα μέτρα και προχωρήσαμε σε λαβή Χάιμλιχ. Μετά από λίγες προσπάθειες το ξένο σώμα είχε βγει», είπε στην ΕΡΤ με εξαιρετική ψυχραιμία η νεαρή διασώστρια.

Έχει σώσει κι άλλους ανθρώπους

Το περιστατικό συνέβη στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, εκεί όπου διατηρεί ιατρείο ο πατέρας της Μαρίας τον οποίο βοηθά όποτε χρειάζεται. Η 16χρονη Μαρία που βρέθηκε εκεί για το Σαββατοκύριακο, εκτός από το συγκεκριμένο περιστατικό που έχρηζε άμεσης βοήθειας έχει συνδράμει στο να σωθούν άλλοι έξι συνάνθρωποί μας.

Παράλληλα, η δράση της δεν σταματά εκεί αλλά εκπαιδεύει και άλλα, μικρότερα από αυτήν παιδιά, στο πώς να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες για να σώζουν ζωές.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις