Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Χαλκιδική: Παραμένουν στο νοσοκομείο η μητέρα με την 4χρονη κόρη της που τραυματίστηκαν από την έκρηξη στο σκάφος [pics, video]

Χαλκιδική: Παραμένουν στο νοσοκομείο η μητέρα με την 4χρονη κόρη της που τραυματίστηκαν από την έκρηξη στο σκάφος [pics, video]

Η μάνα με τις τρεις ανήλικες κόρες της, βούτηξαν στη θάλασσα μόλις ακούστηκε η έκρηξη. Μικροί και μεγάλοι έτρεξαν να βοηθήσουν μετά το αρχικό σοκ, τα άτομα που βρίσκονταν μέσα…

Παραμένουν για νοσηλεία στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” η 37χρονη και η 4χρονη κόρη της, οι οποίες τραυματίστηκαν χθες, μετά την έκρηξη στο σκάφος που επέβαιναν στην παραλία του Αγίου Ιωάννη, στη Χαλκιδική.

Στο σκάφος που τυλίχθηκε στις φλόγες, επέβαινε μια πενταμελής οικογένεια Σέρβων. Πρόκειται για τους γονείς και τις τρεις ανήλικες κόρες τους. Μητέρα και κόρες πρόλαβαν και εγκατέλειψαν το φλεγόμενο σκάφος πέφτοντας στη θάλασσα, ενώ ο χειριστής πατέρας κατάφερε και το οδήγησε στην ακτή, την ώρα που αυτό φλεγόταν.

Όλοι μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, όπου εξετάστηκαν από τους γιατρούς. Πιο σοβαρή κρίθηκε η κατάσταση του 4χρονου κοριτσιού και αποφασίστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, καθώς έφερε τραύματα σε θώρακα και κοιλιακή χώρα.

Στο μεταξύ, πάντα κατά το ΕΚΑΒ, στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν προληπτικά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας, με την μητέρα και την μεγαλύτερη κόρη (14 ετών) να φέρουν ελαφριά εγκαύματα, χωρίς πάντως η υγεία τους να εμπνέει ανησυχία. Το Λιμενικό Σώμα ερευνά τα αίτια της έκρηξης στο σερβικής σημαίας σκάφος.

Η έκρηξη σημειώθηκε μπροστά στα μάτια εκατοντάδων λουόμενων, καθώς η παραλία του Αγίου Ιωάννη είναι από τις πιο πολυσύχναστες αυτή την περίοδο.

Το σκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες και κάηκε ολοσχερώς μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί.

Οι λουόμενοι που έκεινη την ώρα έκαναν μπάνιο στη θάλασσα, βγήκαν έξω και κάποιοι έσπευσαν να βοηθήσουν.

Στο σχετικό βίντεο, βλέπουμε κάποιους να έχουν πλησιάσει με πυροσβεστήρες στα χέρια, την ώρα που η φωτιά συνεχίζει να καίει ολόκληρο το σκάφος.

Ο κόλπος του Αγίου Ιωάννη στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, είναι ίσως μία από της ομορφότερες παραλίες της χώρας. Η θέα, το πράσινο και τα νερά συγκροτούν μια μοναδική εικόνα για γαλήνη και διακοπές.

Γι΄αυτό το λόγο καθημερινά, δεκάδες σκάφη μπαίνουν στον κόλπο και παραμένουν για ώρες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις