Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Χαλκιδική: Πιάστηκαν αδιάβαστοι και έκαναν μπάνιο στην παραλία που κρίθηκε ακατάλληλη για κολύμπι

Χαλκιδική: Πιάστηκαν αδιάβαστοι και έκαναν μπάνιο στην παραλία που κρίθηκε ακατάλληλη για κολύμπι

Η παραλία στη Χαλκιδική κρίθηκε ακατάλληλη για κολύμπι, αλλά κάποιοι δεν πληροφορήθηκαν έγκαιρα τη σχετική ανακοίνωση…

Μπάνιο στην ακατάλληλη παραλία της Χανιώτης κάνουν λουόμενοι, σήμερα Κυριακή και μάλιστα, λίγες ώρες μετά την σχετική ανακοίνωση του δήμου της περιοχής.

Tο πρωί του Σαββάτου ο δήμος Κασσάνδρας προχώρησε σε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία συνιστούσε “σε δημότες και επισκέπτες να αποφύγουν το κολύμπι στην συγκεκριμένη περιοχή, μέχρι να προκύψει κάποιο νεότερο στοιχείο”. Όπως ανέφερε ο δήμος, τα πρώτα αποτελέσματα των αναλύσεων από τα δείγματα που πάρθηκαν από την συγκεκριμένη περιοχή (εύρος πλάτους 150 μέτρα), δεν είναι απολύτως κατάλληλα για κολύμπι.

Παρόλα αυτά, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του GR TIMES, λουόμενοι συνεχίζουν να επιδίδονται σε βουτιές, χωρίς, όπως λένε, να γνωρίζουν για τη σχετική απαγόρευση.

Όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση του Δήμου Κασσάνδρας: «Τα πρώτα αποτελέσματα των αναλύσεων από τα δείγματα που παρθήκαν από την θαλάσσια περιοχή της Παπαδιάς στη Χανιώτη έδειξαν ότι τα νερά μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή (εύρος πλάτους 150 μέτρα) δεν είναι απολύτως κατάλληλα για κολύμπι.

Συνιστούμε στους δημότες και στους επισκέπτες να αποφύγουν το κολύμπι στη συγκεκριμένη περιοχή.

Στο μεταξύ οι δειγματοληψίες από τη θάλασσα στη συγκεκριμένη περιοχή συνεχίζονται σε καθημερινή βάση από τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου Κασσάνδρας και τα δείγματα στέλνονται για ανάλυση. Για κάθε νεότερο στοιχείο που θα προκύψει θα υπάρξει νεότερη και επικαιροποιημένη ανακοίνωση.»

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις