Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Χαλκιδική: Σαν την Αμμουλιανή δεν έχει – Το «μαργαριτάρι» που θα γίνει το πρώτο Covid free νησί της Β. Ελλάδας (pics, vid)

Χαλκιδική: Σαν την Αμμουλιανή δεν έχει – Το «μαργαριτάρι» που θα γίνει το πρώτο Covid free νησί της Β. Ελλάδας (pics, vid)
YouTube

Η Αμμουλιανή Χαλκιδικής είναι μαγευτική και οι 500 τυχεροί κάτοικοί της  θα έχουν σύντομα μία σημαντική πρωτιά. Θα γίνουν οι πρώτοι της Βόρειας Ελλάδας που θα «απαλλαγούν» από τον κορονοϊό!

Στην Αμμουλιανή οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού του δήμου Αριστοτέλη καλούνται να δηλώσουν την επιθυμία τους να εμβολιαστούν μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 4 Απριλίου 2021, όπως αναφέρει το Voria.gr.

Το νησί της Αμμουλιανής, αυτός ο επίγειος παράδεισος της Χαλκιδικής με τα τιρκουάζ νερά, εντάχθηκε στον εθνικό σχεδιασμό για οριζόντιο εμβολιασμό κατά του Covid19.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, το αίτημα κατατέθηκε από τον δήμο και τους τοπικούς φορείς της Αμμουλιανής και το υπουργείο Υγείας και η αρμόδια υγειονομική περιφέρεια ενέταξαν την περιοχή στον εθνικό σχεδιασμό για οριζόντιο εμβολιασμό όσων διαμένουν μόνιμα σε νησιά με πληθυσμό κάτω των χιλίων κατοίκων.

Η δήλωση των κατοίκων θα γίνεται ενώπιον του προέδρου της κοινότητας ή στο μοναδικό φαρμακείο του νησιού. Κατά τη δήλωσή τους οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και να γνωστοποιούν τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου για επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο κ. Βαλιάνος τόνισε πως ο οριζόντιος εμβολιασμός είναι ένα ακόμα βήμα για τη θωράκιση της περιοχής έναντι του κορονοϊού κι ένα σημαντικό πλεονέκτημα του νησιού ενόψει του ανοίγματος της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν.

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις