Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Χαλκιδική: Σανίδα σωτηρίας από τα Βαλκάνια! Μειώσεις τιμών αλλά και ζήτησης το φετινό καλοκαίρι

Χαλκιδική: Σανίδα σωτηρίας από τα Βαλκάνια! Μειώσεις τιμών αλλά και ζήτησης το φετινό καλοκαίρι

Στην εξοχική κατοικία, βίλες αλλά και διαμερίσματα, φαίνεται να ποντάρουν οι Βαλκάνιοι τουρίστες στη Χαλκιδική για το δίμηνο Ιουλίου, Αυγούστου. Με τις τιμές να είναι σημαντικά μειωμένες σε σχέση με πέρυσι, κατά 40% για τις βίλες και κατά 25-30% για τα διαμερίσματα και τον κορωνοϊό, να «παραμονεύει», η επιλογή της…οικιακής απομόνωσης δείχνει να κερδίζει έδαφος και δεν αποκλείεται να αποτελέσει και τη λύση της τελευταίας στιγμής.

Αν και η ζήτηση είναι μειωμένη σε σχέση με πέρυσι κατά περίπου 40%, καθώς σημαντικό μέρος της φετινής καλοκαιρινής περιόδου χάθηκε, οι δυο επόμενοι μήνες, λόγω των κρατήσεων εκτιμάται πως θα κινηθούν με θετικό πρόσημο.

Όπως εξηγεί μιλώντας στη voria.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Χαλκιδικής, Γρηγόρης Στιβαχτάρης, «ο Ιούλιος και ο Αύγουστος προβλέπονται δυνατοί μήνες για την ενοικιαζόμενη εξοχική κατοικία στη Χαλκιδική. Τόσο βίλες, όσο και διαμερίσματα είναι κλεισμένα για τους συγκεκριμένους μήνες από Βαλκάνιους. Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει καθώς η μισή θερινή σεζόν έχει χαθεί. Ο μισός Μάιος χάθηκε, ο Ιούνιος επίσης». Για τον Ιούνιο, μάλιστα υπάρχουν εξοχικές κατοικίες που νοικιάζονται κατά 50% κάτω από την αρχική τους τιμή.

Στην ενοικιαζόμενη εξοχική κατοικία στη Χαλκιδική, αυτοί που δίνουν τον τόνο είναι οι Βαλκάνιοι, που την προτιμούν διαχρονικά. Μάλιστα μετά το Πάσχα, βλέποντας τις θετικές αποδόσεις που είχε η Ελλάδα στη μάχη με τον κορωνοϊό, κάποιοι Βαλκάνιοι έσπευσαν να κάνουν κρατήσεις για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Τι προτιμούν οι πελάτες των εξοχικών κατοικιών

Όπως εξηγεί ο κ. Στιβαχτάρης οι βίλες συνήθως νοικιάζονται για 30 έως 60 ημέρες, ενώ τα διαμερίσματα που είναι και πιο οικονομικά, μισθώνονται κατά μέσο όρο από 7 έως 10 ημέρες. Δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που οι ενοικιάσεις διαμερισμάτων φτάνουν τις 20 με 25 ημέρες.

Αξίζει μα σημειωθεί πως και στις δυο περιπτώσεις των εξοχικών κατοικιών, οι ενοικιαστές είναι συνήθως οικογένειες. Η πλειονότητα αυτών που εκτιμάται στο 90%, επιλέγει εξοχική κατοικία στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής από την Καλλικράτεια μέχρι τη Σκιώνη.

Η τιμή στις βίλες, που συχνά μπορεί να έχουν παροχές πεντάστερου ξενοδοχείου, καθορίζεται και από τη θέση τους, αν είναι προνομιακή, αν διαθέτει ησυχία, θέα και άμεση εγγύτητα στην παραλία.

Οι Ρώσοι είναι αυτοί που θεωρούνται καλύτεροι πελάτες, καθώς είναι διατεθειμένοι να διαθέσουν περισσότερα χρήματα, με τους Βούλγαρους να ακολουθούν.

Πηγή: voria.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις