Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Χαλκιδική: Σουηδός τουρίστας πήγε για μπάνιο και… καθάρισε την παραλία

Χαλκιδική: Σουηδός τουρίστας πήγε για μπάνιο και… καθάρισε την παραλία

Ένας σουηδός τουρίστας που έφτασε στη χώρα μας πριν λίγες εβδομάδες, αποφάσισε να καθαρίσει παραλία της Χαλκιδικής ύστερα από μία βουτιά. Συγκεκριμένα, ο Daniel Tornkovist έφτασε στη Χαλκιδική και αφού απόλαυσε για λίγο τα γαλαζοπράσινα νερά της Χαλκιδικής αγόρασε σακούλες σκουπιδιών και μάζεψε όσα περισσότερα απορρίμματα μπορούσε.

Πέρασε περίπου 30 ημέρες στη Χαλκιδική, κοντά στη Νέα Ρόδα και εκτός από το να απολαμβάνει τη θάλασσά της, άρχισε να καθαρίζει τις παραλίες με μοναδική του παρέα το σκυλάκι του, την Τόκι. Μάλιστα, έμεινε άναυδος με την ποσότητα των σκουπιδιών που κατάφερε να μαζέψει, αφού γέμισε ένα ολόκληρο φορτηγάκι του τοπικού Δήμου.

Όπως ανέφερε στο GRtimes.gr, «το κίνητρο μου είναι ότι αγαπάω τη φύση και τα ζώα και πιστεύω πως δεν είναι δίκιο που έχουν έρθει αντιμέτωπα με τα δικά μας σκουπίδια», ενώ τόνισε πως κάθε φορά που επισκέπτεται μία περιοχή ή χώρα κάνει.. clean up projects!

Αποκάλυψε πως τα πιο συνηθισμένα σκουπίδια ήταν πλαστικές σακούλες και κομμάτια τους διασκορπισμένα παντού, αλλά βρήκε και έναν κουβά μέσα στη θάλασσα.

Ο Tornkovist τόνισε πως το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό: «Το πρόβλημα είναι μεγάλο γενικά σε όλη τη Μεσόγειο. Δέκα χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών “πετιούνται” στη Μεσόγειο κάθε χρόνο και αυτά τα νούμερα συνεχώς αυξάνονται».

«Νιώθω τρελά οργισμένος για το πόσο αβοήθητος αισθάνομαι. Ακόμα και αν μαζεύω σκουπίδια κάθε μέρα για την υπόλοιπη ζωή μου, αυτό θα είναι μία σταγόνα στο νερό. Πρέπει να μάθουμε στην επόμενη γενιά και να διδαχτεί και στα σχολεία η σημασία της περιβαλλοντολογίας. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να έχουν έναν διαχειριστή περιβάλλοντος σε κάθε χώρα», εξήγησε.

Τέλος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο σουηδός τουρίστας τον χειμώνα θα βρίσκεται στην Κρήτη. Όπως εξομολογείται θέλει να ζήσει σε ένα ζεστό μέρος, «μακριά από παγωμένες θερμοκρασίες και τον γκρι ουρανό». 

Πηγή: GRTimes

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις