Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Χανιά: Ανακοινώθηκαν μέτρα στήριξη των επιχειρήσεων λόγω κορονοϊού

Χανιά: Ανακοινώθηκαν μέτρα στήριξη των επιχειρήσεων λόγω κορονοϊού
photo intime

Λήψη μέτρων για να στηριχθούν οι τοπικές επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο δήμος στα Χανιά.

Συγκεκριμένα και έπειτα από το δικαίωμα που παρέχει ο νόμος με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 68/20-3-2020 έχουν ήδη αποφασιστεί στα Χανιά να δρομολογηθούν τα παρακάτω:

Απαλλαγή των ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας & φωτισμού) στις επιχειρήσεις οι οποίες επλήγησαν λόγω των έκτακτων μέτρων και για όσο χρονικό διάστημα εφαρμόζονται αυτά.

Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων στις επιχειρήσεις οι οποίες επλήγησαν λόγω των έκτακτων μέτρων και για όσο χρονικό διάστημα εφαρμόζονται αυτά.

Απαλλαγή καταβολής ενοικίου για τα δημοτικά ακίνητα που στεγάζονται επιχειρήσεις που σταμάτησαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, σύμφωνα με την 68/20-3-2020 ΠΝΠ».

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο αντιδήμαρχος οικονομικών Αναστάσιος Αλόγλου, «στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε, ο επιχειρηματικός κόσμος βιώνει για άλλη μια φορά μέσα σε λίγα χρόνια μια μεγάλη δοκιμασία. Οφείλουμε ως δήμος Χανίων να σταθούμε δίπλα στις επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω της πανδημίας και να εφαρμόσουμε ουσιαστικά μέτρα για την στήριξή και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας τους. Για το λόγο αυτό, στο πλαίσιο που επιτρέπει η παρούσα νομοθεσία, η δημοτική αρχή προχωρά στην εφαρμογή μιας σειράς μέτρων που έχουν στόχο την τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων».

Στην ανακοίνωση του δήμου στα Χανιά γίνεται επίσης γνωστό ότι με επιστολή του δημάρχου κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου ζητούνται, να δοθεί η δυνατότητα απαλλαγής από το δημοτικό τέλος 0,5% και για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα, του συνόλου των υπόχρεων επιχειρήσεων και να τεθεί σε ισχύ μόνιμη ρύθμιση παλαιών οφειλών για χρέη που έχουν δημιουργηθεί έως 31/12/2019, με δυνατότητα εξόφλησης έως 100 δόσεις και χωρίς την επιβάρυνση προσαυξήσεων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις