Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Χανιά: Ανεμβολίαστη καταγγέλλει ότι «έφαγε πόρτα» στα επείγοντα – «Πήγα άρρωστη και με έδιωξαν»

Χανιά: Ανεμβολίαστη καταγγέλλει ότι «έφαγε πόρτα» στα επείγοντα – «Πήγα άρρωστη και με έδιωξαν»

Απίστευτη καταγγελία από νεαρή ανεμβολίαστη γυναίκα στα Χανιά για τα επείγοντα του νοσοκομείου της πόλης. Υποστηρίζει ότι δεν την εξέτασαν επειδή δεν έχει κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Τι απαντά η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η 23χρονη ανεμβολίαστη, όπως καταγγέλλει στο zarpanews.gr, πήγε στα επείγοντα του νοσοκομείου Χανίων το απόγευμα του Σαββάτου (13.11.2021), με έντονο βήχα, πονοκέφαλο και μούδιασμα, ενώ σύμφωνα με την ίδια – πάσχει από υποκείμενα νοσήματα (άσθμα, επιληπτικές κρίσεις).

Στην γραμματεία των επειγόντων, λέει ότι την παρέπεμψαν να κάνει rapid test, επειδή είναι ανεμβολίαστη, και να επιστρέψει.

Επειδή, όμως, είχε παρέλθει επτάμηνο από την ημερομηνία νόσησής της, έπρεπε να κάνει μοριακό τεστ, να περιμένει τα αποτελέσματα και να πάει την επόμενη μέρα να εξεταστεί, εξιστορεί η 23χρονη.

Παράλληλα, εξήγησε στη νοσηλεύτρια ότι έχει υποκείμενα νοσήματα, ότι χρειάζεται άμεσα γιατρό επειδή δεν μπορεί να αναπνεύσει και ότι δεν μπορεί να φύγει χωρίς να εξεταστεί.

«Εάν ήθελες να εξεταστείς έπρεπε να είσαι εμβολιασμένη. Να έρθεις αύριο το απόγευμα να σε δει γιατρός», της απάντησε η εργαζόμενη, η οποία, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, ήταν ιδιαίτερα ερειστική, λέγοντάς της «από βήχα δεν πέθανε κανείς».

Ακολούθησε ένταση, ωστόσο η 23χρονη ανεμβολίαστη αναγκάστηκε να αποχωρήσει και να αναζητήσει ιδιώτη πνευμονολόγο.

Σχολιάζοντας την καταγγελία της νεαρής γυναίκας,ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, Γεώργιος Μπέας, ξεκαθαρίζει, ωστόσο, πως «καμία τέτοια οδηγία δεν έχει δοθεί από το Υπουργείο ή από τη διοίκηση» να μην εξετάζονται οι ανεμβολίαστοι.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις