Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

Χανιά: Αντιπλημμυρικά έργα στον κόμβο του Κλαδισού

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εργασίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τα πλημμυρικά φαινόμενα στον κόμβο του Κλαδισού, στη δυτική είσοδο των Χανίων, θα ξεκινήσουν τα ξημερώματα της Κυριακής, 12 Μαρτίου.

Το χρονοδιάγραμμα αλλά και η μορφή των εργασιών παρουσιάστηκαν σήμερα από τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύρδευσης-Αποχέτευσης Χανίων Αντώνη Σχετάκη, ο οποίος έκανε γνωστό ότι το σύνολο των εργασιών θα εκτελέσουν συνεργεία της Επιχείρησης.

 

Όπως ανέφερε ο κ. Σχετάκης, κατά το διάστημα εκτέλεσης των έργων θα υπάρχουν και οι ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή. Το έργο αφορά το δίκτυο απορροής ομβρίων υδάτων, που θα βελτιωθεί με την τοποθέτηση αγωγού μεγαλύτερης διατομής από τον υφιστάμενο και την κατασκευή φρεατίων-σχαρών, με σκοπό την άμεση επίλυση των προβλημάτων λόγω πλημμυρών. Ως ημερομηνία ολοκλήρωσης των εργασιών έχει οριστεί η 21η Μαρτίου, εάν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις λόγω του καιρού.

 

Όπως ανακοινώθηκε, ημέρα έναρξης κατασκευής του έργου είναι η Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 και οι εργασίες τοποθέτησης σήμανσης και κυκλοφοριακής ρύθμισης θα ξεκινήσουν στις 4:30.

 

“Το σημαντικότατο αυτό έργο υποδομής θα συμβάλλει ουσιαστικά όχι μόνο στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων της αποχέτευσης ομβρίων υδάτων της περιοχής, αλλά κυρίως στην προστασία και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, προστατεύοντας τις περιουσίες τους και ενισχύοντας έτσι ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες όλων μας για την επίτευξη του στόχου της αειφόρου ανάπτυξης στον τόπο μας”, τόνισε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε