Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Χανιά: Απατεώνες «χτυπάνε» φαρμακεία – Τηλεφωνούν προσποιούμενοι τους αστυνομικούς

Χανιά: Απατεώνες «χτυπάνε» φαρμακεία – Τηλεφωνούν προσποιούμενοι τους αστυνομικούς

Απατεώνες έχουν βάλει στο στόχαστρό τους φαρμακεία στα Χανιά. Οι επιτήδειοι εμφανίζονται τηλεφωνικά ως αστυνομικοί, καταφέρνοντας να αποσπάσουν στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών των θυμάτων τους.

Οι άγνωστοι δράστες τηλεφωνούν σε φαρμακεία στα Χανιά, ότι καλούν, δήθεν, από την αστυνομία, την πυροσβεστική ή άλλα σώματα ασφαλείας, κάνοντας παραγγελίες και ζητώντας στη συνέχεια από τους φαρμακοποιούς να τους δώσουν στοιχεία των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Μόλις πριν λίγες ώρες, φαρμακείο στα Χανιά – σημειώνει το zarpanews.gr – δέχτηκε τέτοια κλήση από κάποιον που συστήθηκε ως αστυνομικός και παρήγγειλε διάφορα είδη, αξίας άνω των 200 ευρώ και όταν τα πράγματα ήταν έτοιμα, ο φαρμακοποιός ειδοποίησε τον «πελάτη» ότι μπορεί να τα παραλάβει. Τότε εκείνος του ζήτησε έναν αριθμό λογαριασμού για να του βάλει εκεί τα χρήματα…

Ο φαρμακοποιός υποψιάστηκε κάτι και είπε στον «πελάτη» ότι δεν χρειάζεται τέτοια διαδικασία και πως μπορούσε να τα πληρώσει μετρητοίς. Ο απατεώνας, όμως, απάντησε ότι δεν γίνεται να έρθει από εκεί να παραλάβει την παραγγελία, γιατί… απαγορεύεται να κάνει κάτι τέτοιο με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο (!).

Τελικά, όταν του προτάθηκε να του φέρουν την παραγγελία οι υπάλληλοι του φαρμακείου, έκλεισε το τηλέφωνο.

Χανιά: Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος

«Η κομπίνα είναι συγκεκριμένη, παίρνουν τηλέφωνο και προσποιούνται το ΓΕΣ, την αστυνομία, άλλα σώματα ασφαλείας και ζητούν είδη προστασίας, μάσκες, αντισηπτικά. Παλαιότερα ζητούσαν πιεσόμετρα. Κάνουν και κάποιες ερωτήσεις για τα προϊόντα, για να μην υποψιαστεί κάτι ο φαρμακοποιός. Και μετά ζητούν να τον πληρώσουν σε λογαριασμό τραπέζης και του ζητούν το IBAN και άλλα στοιχεία λογαριασμού όπως κωδικούς. Αν κάποιος είναι απρόσεκτος και δώσει τους κωδικούς του, παίρνουν χρήματα», είπε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων, Μανώλης Κατσαράκης.

Μάλιστα, τον περασμένο μήνα το Γενικό Επιτελείο Στρατού είχε στείλει επίσημο έγγραφο στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, με την οποία ενημέρωνε ότι ουδεμία σχέση έχει με τέτοιες προσπάθειες εξαπάτησης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις