Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Χανιά: Απέκλεισαν την πολεοδομία – Στα κάγκελα οι επιχειρηματίες της Σούδας!

ΦΩΤΟ από flashnews.gr
ΦΩΤΟ από flashnews.gr

Σε συμβολικό αποκλεισμό για μια ώρα της Πολεοδομίας Χανίων προχώρησαν το πρωί μέλη της Ένωσης Επιχειρηματιών Σούδας. Οι επιχειρηματίες της περιοχής διαμαρτύρονται για το νέο κανονισμό δημόσιων κοινόχρηστων χώρων…

υποστηρίζοντας ότι, αν εφαρμοστεί ως έχει, πολλές επιχειρήσεις της περιοχής θα αναγκαστούν να βάλουν «λουκέτο».  Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των επιχειρηματικών Σταμάτης Κορταλιουδάκης, «το πρόβλημα είναι μεγάλο κυρίως για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα της Σούδας. Αν εφαρμοστεί ως έχει ο κανονισμός, δεν τους δίδεται αυτέ ένα μέτρο εξωτερικού χώρου».

Οι καταστηματάρχες και επιχειρηματίες εκτός από την κατάληψη κατέθεσαν και σχετικό υπόμνημα στη δημοτική αρχή. Οι κινητοποιήσεις για το νέο κανονισμό άρχισαν χθες από το παλιό λιμάνι των Χανίων με πορεία προς το δημαρχείο και κλείσιμο των καταστημάτων μέχρι και τις 6.00 σήμερα το πρωί. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας με γραπτή του δήλωση τονίζει ότι ο νέος κανονισμός θα εφαρμοστεί καθώς η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να βάλει τάξη στην πόλη διασφαλίζοντας τον κοινόχρηστο δημόσιο χώρο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε