Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Χανιά: Αυτό είναι το εκπληκτικό αεροσκάφος του πλουσιότερου Ρώσου – Το “δωμάτιο πανικού” που έφτιαξε [pics]

Χανιά: Αυτό είναι το εκπληκτικό αεροσκάφος του πλουσιότερου Ρώσου – Το “δωμάτιο πανικού” που έφτιαξε [pics]

Το ιδιωτικό αεροσκάφος που βρίσκεται στα Χανιά, αγοράστηκε προς 238 εκατομμύρια δολάρια. Ο Ρώσος ολιγάρχης συνέχισε τις επενδύσεις και το τελικό αποτέλεσμα εντυπωσιάζει…

Δια θαλάσσης και από αέρος “πολιορκεί” τα Χανιά ο 65χρονος Αλισερ Ουσμάνοφ, ο πλουσιότερος Ρώσος ολιγάρχης, με περιουσία που σύμφωνα με το Forbes φτάνει τα 15,1 δισ. δολλάρια. Ο μεγαλομέτοχος της Άρσεναλ, με το μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο έχει και ένα εκπληκτικό ιδιωτικό αεροπλάνο, το οποίο βρίσκεται στο Αεροδρόμιο των Χανίων.

Πρόκειται για το “Bourkhan” το τρίτο ακριβότερο ιδιωτικό αεροσκάφος στον κόσμο, το οποίο αγοράστηκε για $238 εκατομμύρια δολάρια, μετά την πώληση των μετοχών που κατείχε ο Ουσμάνοφ στο Facebook. Μετά τις τροποποιήσεις που έχει κάνει, η σημερινή αξία του αεροσκάφους -το οποίο είναι μεγαλύτερο ακόμα και από του Πούτιν- ανέρχεται στα 450 εκατ. δολάρια.

Ο Ρώσος μεγιστάνας έδωσε στο αεροσκάφος το όνομα του πατέρα του “Bourkhan,” ενώ το σουπεργιότ “Dilbar” που έχει καταπλεύσει στη Σούδα, φέρει το όνομα της μητέρας του. Εκτός από όλες την άνεση και την πολυτέλεια, χαρακτηριστικό είναι ότι το αεροσκάφος διαθέτει “δωμάτιο πανικού“, το οποίο είναι κατασκευασμένο από άθραυστα υλικά, εξασφαλίζοντας σε όποιον είναι μέσα την επιβίωση ακόμα και μετά από αεροπορικό ατύχημα.

Το ιδιωτικό αεροσκάφος του Ρώσου ολιγάρχη

Πηγή: zarpanews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις