Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Χανιά: Αυτό είναι το βίντεο ντοκουμέντο της κλοπής σε καθολική εκκλησία – Οι κινήσεις του δράστη [vid]

ΦΩΤΟ από flashnews.gr
ΦΩΤΟ από flashnews.gr

Οι κάμερες ασφαλείας έλυσαν το μυστήριο της κλοπής. Το μεγάλο λάθος που εκμεταλλεύτηκε ο δράστης…

Η συναυλία που έδωσαν για πρώτη φορά οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χανίων στην Καθολική εκκλησία Χανίων, μπορεί να μάγεψε όλους όσοι παρευρέθηκαν, όμως σημαδεύτηκε από ένα δυσάρεστο γεγονός. Κάποιος, που μάλλον γνώριζε τι έκανε, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, έκλεψε μια ισπανική κιθάρα μάρκας Guernica κόστους 600 ευρώ, από το παρεκκλήσι στο οποίο οι μαθητές είχαν αφήσει τα μουσικά τους όργανα. Η κλοπή έγινε στις 14.30, λίγες ώρες πριν τη συναυλία. ΟΙ κάμερες κλειστού κυκλώματος της Καθολικής εκκλησίας κατέγραψαν τον κλέφτη, νεαρής ηλικίας, φορώντας μια κουκούλα να περιφέρεται στο προαύλιο της εκκλησίας.

Μάλιστα κάποια στιγμή φαίνεται να μιλά στο κινητό τηλέφωνο, ίσως με συνεργάτη του. Στην συνέχεια μπαίνει μέσα, πάει κατευθείαν στο παρεκκλήσι, ανοίγει την πόρτα που δυστυχώς ξεχάστηκε ξεκλείδωτη και αμέσως μετά φεύγει τρέχοντας με την κιθάρα στην πλάτη. Έτσι υπάρχει η ελπίδα πως ίσως κάποιος να ευαισθητοποιηθεί και να επιστρέψει με κάποιον τρόπο την κιθάρα. Το βίντεο με τις κινήσεις του κλέφτη έχει παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση.

Να σημειωθεί πως το Μουσικό Σχολείο Χανίων καταβάλλει τεράστια προσπάθεια με μεγάλη επιτυχία για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των μαθητών και της τοπικής κοινωνίας και τα μουσικά όργανα αγοράζονται με πολύ κόπο.

Πηγή: flashnews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε