Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Χανιά: Αυτοί είναι οι τρεις νεκροί του δυστυχήματος στα Σφακιά – Ταχύπλοο σκάφος καρφώθηκε στα βράχια [pics]

Χανιά: Αυτοί είναι οι τρεις νεκροί του δυστυχήματος στα Σφακιά – Ταχύπλοο σκάφος καρφώθηκε στα βράχια [pics]

Συγκλονίζει την Κρήτη και τα Χανιά η ανείπωτη τραγωδία στη θάλασσα. Σκοτώθηκαν δύο αδέρφια και ένας γνωστός επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου. Το ταχύπλοο που επέβαιναν διαλύθηκε…

Τραγωδία με τρεις νεκρούς τα μεσάνυχτα στη θαλάσσια περιοχή Φοίνικας Σφακίων στα Χανιά. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, ταχύπλοο σκάφος στο οποίο επέβαιναν τέσσερις άνθρωποι προσέκρουσε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, σε βραχώδη ακτή της περιοχής, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία νεαρά άτομα 32, 33 και 35 ετών και να τραυματιστεί σοβαρά άλλος ένας 30χρονος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ψαράδων που βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή, το σκάφος ανέπτυξε ταχύτητα και για άγνωστο λόγο έπεσε στα βράχια. Για τον απεγκλωβισμό των δύο σορών που βρέθηκαν κάτω από τα συντρίμμια του ταχύπλοου σκάφους χρειάστηκε η συνδρομή της ΕΜΑΚ, ενώ η τρίτη σορός, όπως και ο ένας σοβαρά τραυματίας, περισυνελέγησαν από αλιευτικά, που έσπευσαν στην θαλάσσια περιοχή του δυστυχήματος.

Κατά νεότερες πληροφορίες, ο τραυματίας, ο οποίος έχει υποστεί πολλαπλά κατάγματα στα πλευρά και στους σπόνδυλους, διακομίστηκε στο γενικό νοσοκομείο Χανίων, ενώ οι τρεις σοροί στο κέντρο υγείας Σφακίων. Οι γιατροί προσπαθούν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας του τραυματία, με τις επόμενες ώρες να κρίνονται καθοριστικές για τη ζωή του.

Τα θύματα της τραγωδίας στα Χανιά

Οι τέσσερις φίλοι είχαν πάει με ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος στην Αγία Ρουμέλη και το βράδυ, μετά από μια στάση στην παραλία Μάρμαρα, κατά την επιστροφή τους στο Λουτρό, από άγνωστη αιτία, το σκάφος με μεγάλη ταχύτητα προσέκρουσε σε βράχια στην περιοχή του Φοίνικα. Κάτοικοι της περιοχής που άκουσαν τον τρομερό θόρυβο από την πρόσκρουση του σκάφους ενημέρωσαν τις αρχές και στο σημείο μετέβησαν από την Χώρα Σφακίων άντρες του Λιμενικού και στην συνέχεια πυροσβέστες από το κλιμάκιο Ανώπολης.

Μόλις έφτασαν οι διασώστες διαπίστωσαν ότι ένας από τους επιβαίνοντες, ο M.K. 31ος ετών, ήταν σοβαρά τραυματισμένος και άμεσα οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στο να τον ανασύρουν. Στη συνέχεια διεκομίσθη στο ιατρείο της Χώρας Σφακίων και από εκεί στο Νοσοκομείο Χανίων με κατάγματα.

Στο μεταξύ από τα συντρίμμια του σκάφους και από τα βράχια ανασύρθηκαν νεκροί, οι Σ. και Κ. Κ., δύο αδέλφια 32 και 33 ετών γνωστοί οδοντίατροι καθώς και ο Μ. Τ. 35 ετών ιδιοκτήτης club στα Χανιά.

Και οι τρεις σοροί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων και στο περιφερειακό ιατρείο όπου διαδραματίστηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας κατά την αναγνώρισή τους από τους συγγενείς που είχαν ειδοποιηθεί και μετέβηκαν  στα Σφακιά.

Χανιά: Εικόνες από το σημείο της τραγωδίας

Πηγή: flashnews.gr, parakritika.gr, zarpanews.gr, cretalive.gr – ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις