Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Χανιά: Δεν ήταν μεσίτρια όπως της συστήθηκε – Η απάτη της κόστισε 50 ευρώ!

Χανιά: Δεν ήταν μεσίτρια όπως της συστήθηκε – Η απάτη της κόστισε 50 ευρώ!

Την εναγώνια προσπάθεια εύρεσης διαμερισμάτων προς ενοικίαση φαίνεται ότι εκμεταλλεύεται επιτήδεια, σύμφωνα με καταγγελία που εκανε ένα από τα θύματά της…

Είναι γνωστή η δυσκολία εύρεσης σπιτιών προς ενοικίαση ειδικά στην Κρήτη (από τότε που τα περισσότερα ακίνητα άρχισαν να διατίθενται σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου airbnb). Τα λίγα πλέον διαθέσιμα διαμερίσματα που υπάρχουν προσφέρονται σε πολύ υψηλές τιμές.

Την εναγώνια προσπάθεια εύρεσης διαμερισμάτων προς ενοικίαση φαίνεται ότι εκμεταλλεύεται επιτήδεια, σύμφωνα με καταγγελία που εκανε ένα από τα θύματά της.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το θύμα πήρε τηλέφωνο σε μια αγγελία που βρήκε σε γνωστή εφημερίδα των Χανίων για ενοικίαση διαμερίσματος. Το άτομο που σήκωσε το τηλέφωνο την παρέπεμψε αμέσως στην “υπεύθυνη” την… υποτιθέμενη μεσίτρια.

Όταν πήρε το θύμα τη “μεσίτρια”, της ζήτησε να συναντηθούν και να της δώσει 50 ευρώ σαν εγγραφή στο μεσιτικό. Το θύμα αρχικά εξέφρασε την ένστασή του, ρωτώντας για ποιο λόγο να δώσει 50 ευρώ χωρίς να έχει βρεθεί πρώτα κάποιο σπίτι;

Η “μεσίτρια” τη διαβεβαίωσε ότι έχει υπ’ όψιν της τουλάχιστον 15 γκαρσονιέρες διαθέσιμες για ενοίκιο και δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Το θύμα, λόγω και της πίεσης να βρει ένα καλό και συμφέρον προς ενοικίαση διαμέρισμα καθώς η κατάσταση στα Χανιά σε αυτόν τον τομέα είναι δύσκολη, αποφάσισε να συναντηθεί με την υποτιθέμενη μεσίτρια και να της δώσει τα 50 ευρώ.

Συναντήθηκαν χθες στο κέντρο των Χανίων. Η “μεσίτρια” έδωσε το τηλέφωνο ενός διαθέσιμο σπιτιού στο θύμα λέγοντάς του ότι η ιδιοκτήτρια θα το αφήσει 370 – 400 ευρώ και ότι ήταν πλήρως εξοπλισμένο.

Το θύμα πήρε το απόγευμα στον συγκεκριμένο αριθμό και το σήκωσε ένας άνδρας. Του είπε ότι το τηλέφωνο το πήρε από τη μεσίτρια και ο άνδρας έκπληκτος της είπε ότι ναι μεν το νοίκιαζε αλλά δεν το είχε δώσει ποτέ σε μεσιτικό γραφείο το σπίτι. Όταν το θύμα του ανέφερε  το όνομα της μεσίτριας ο άνδρας άκουγε για πρώτη φορά το επίθετο!

Πηγή: flashnews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις