Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Χανιά: Δράσεις για τη μείωση των αποβλήτων – Τι προβλέπει ο σχεδιασμός

Χανιά: Δράσεις για τη μείωση των αποβλήτων – Τι προβλέπει ο σχεδιασμός

Το τρίπτυχο επανάχρυση, μείωση, ανακύκλωση, αποτελεί τη βασικη φιλοσοφία των δράσεων που διοργανώνονται από σήμερα Δευτέρα 22 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, στα Χανιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης των Αποβλήτων.

Οι δράσεις, οι οποίες παρουσιάστηκαν σήμερα, διοργανώνονται απο τον Δήμο Χανίων και τη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρησης Στερεών Αποβλήτων και, όπως κατά την παρουσίαση των δράσεων ο δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης, «στόχος είναι να έχουμε καλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, με αλλαγή της νοοτροπίας από τους πολίτες ώστε να μειωθούν τα απορρίμματα».

Οι δράσεις, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Μιχάλη Τσουπάκη, θα υλοποιηθούν στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας με στόχο να γίνονται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Την ανάγκη να υπάρξει αλλαγή της κουλτούρας των πολιτών στο θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων επεσήμανε η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιββάλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου του δήμου, Κατερίνα Κατσιάγανη, τονίζοντας ότι όλες οι δράσεις έχουν ως στόχο να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες στη μείωση της σπατάλης των φυσικών πόρων και να τεθούν οι βάσεις για πιο βιώσιμα μοντέλα παραγωγής και κατανάλωσης, με στόχο την ανάκτηση και επαναχρησιμοποίηση απορριμμάτων.

Στίς δράσεις που θα υλοποιηθούν στα Χανιά αναφέρθηκε ο γενικός διευθυντής της ΔΕΔΙΣΑ, Κώστας Πατεράκης, υπογραμμίζοντας πως όλες στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για μείωση των απορριμμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, προγραμματίζεται επίσκεψη στο Εργοστάσιο Διαχείρισης Απορριμμάτων στο Ακρωτήρι, δράσεις σε σχολεία, καθαρισμός της παραλίας της πόλης, καθώς και διανομή φαγητού που περισσεύει από επιχειρήσεις εστίασης σε συσσίτια της πόλης.

Παράλληλα, σε μαθητές που θα συμμετάσχουν σε δράσεις επανάχρυσης απορριμμάτων θα δοθούν κουπόνια για δωρεάν σέρβις των ποδηλάτων τους από καταστήματα των Χανίων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις