Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Χανιά: Έκανε αγορές με πλαστά χαρτονομίσματα – Πέταξε σε γκρεμό μια τσάντα γεμάτη χρήματα μπροστά σε αστυνομικούς

Χανιά: Έκανε αγορές με πλαστά χαρτονομίσματα – Πέταξε σε γκρεμό μια τσάντα γεμάτη χρήματα μπροστά σε αστυνομικούς

Πήγε διακοπές στα Χανιά με πλαστά χαρτονομίσματα και αρχικά όλα κυλούσαν όπως τα είχε φανταστεί. Η τύχη όμως τον εγκατέλειψε και ο ίδιος βρέθηκε με χειροπέδες…

Οι καταγγελίες στα Χανιά οδήγησαν τους αστυνομικούς στα ίχνη του τουρίστα, που έκανε διακοπές με πλαστά χαρτονομίσματα. Είχε προλάβει να κάνει αγορές όμως τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη. Όπως αποδείχθηκε ο ίδιος δεν περίμενε να συναντήσει μπροστά του αστυνομικούς. Όταν αυτό συνέβη τα έχασε και πέταξε σε γκρεμό μια τσάντα στην οποία υπήρχαν τα πλαστά χαρτονομίσματα. Η τσάντα έφτασε στα χέρια των αστυνομικών και ο νεαρός οδηγήθηκε με χειροπέδες σε αστυνομικό τμήμα.

Στα δίχτυα της αστυνομίας στην Κίσαμο έπεσε ένας άνδρας που βρισκόταν τις τελευταίες 5 ημέρες στα Χανιά. Eίχε επιδοθεί σε δεκάδες μικροαγορές χρησιμοποιώντας πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Στόχος του ήταν να του μείνει καθαρό ποσό από τα ρέστα που έπαιρνε.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 23 Αυγούστου έφτασαν στο Α.Τ. Κισάμου καταγγελίες από ανθρώπους οι οποίοι στην περιοχή από Τοπόλια με Λαφονήσι, πουλάνε υπαίθρια στον δρόμο ντόπιο μέλι, ελαιόλαδο και τοπικά προϊόντα. Κατήγγειλαν ότι κάποιος είχε αγοράσει προϊόντα, δίνοντάς τους 50 ευρώ και παίρνοντας στη συνέχεια τα ρέστα από την αγορά του. Κατόπιν εορτής οι μικροπωλητές διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για πλαστά χαρτονομίσματα τυων 50 ευρω.

Αν και οι αστυνομικές αρχές της Κισάμου δεν είχαν στη διάθεσή τους πινακίδα αυτοκινήτου αλλά μόνο περιγραφή του φερόμενου ως δράστη, κατάφεραν να τον εντοπίσουν στο αυτοκίνητό του. Την ώρα που τον σταματούσαν προκειμένου να τον ελέγξουν, εκείνος έσπευσε να πετάξει από το αυτοκίνητο σε έναν γκρεμό μια τσάντα.

Οι αστυνομικοί είδαν την κίνηση αυτή και αφού έλεγξαν τον ίδιο και το αυτοκίνητο, ένας εξ αυτών αποφάσισε να κατέβει στον γκρεμό για να πάρει την τσάντα που είχε φροντίσει να ξεφορτωθεί γρήγορα – γρήγορα.

Όταν πήραν στα χέρια τους την τσάντα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ήταν γεμάτη με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ που έφεραν τον ίδιο αριθμό. Αμέσως προχώρησαν στη σύλληψη του άνδρα στην κατοχή του οποίου βρήκαν επίσης σφαίρες και μια σιδερογροθιά.

Κατασχέθηκαν επίσης προϊόντα που είχε αγοράσει όπως μέλια και ελαιόλαδο καθώς και το ποσό περίπου των 100-150 ευρώ ως προερχόμενο εκείνη τη μέρα από τα ρέστα των αγοραπωλησιών με πλαστά χαρτονομίσματα.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές αρχές Κισάμου προχώρησαν σε έρευνα του δωματίου στο οποίο διέμενε σε ξενοδοχείο στον Πλατανιά. Εκεί βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι καθώς και άλλα προϊόντα τα οποία φέρεται να είχε αγοράσει με χρήση πλαστών χαρτονομισμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο άνδρας συνελήφθη λίγο πριν φύγει και επιστρέψει στην Αθήνα. Η έρευνα του Α.Τ. Κισάμου συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί πόσοι άνθρωποι έπεσαν θύματα του άνδρα που κατηγορείται για παραχάραξη και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων.

Πηγή: flashnews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις