Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Χανιά: Εκκενώθηκε οικισμός για τη μεγάλη φωτιά – Σε νοσοκομεία μία έγκυος και τρία παιδιά!

Χανιά: Εκκενώθηκε οικισμός για τη μεγάλη φωτιά – Σε νοσοκομεία μία έγκυος και τρία παιδιά!

Σε εξέλιξη μέσα σε φαράγγι της περιοχής βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή «Κακόπετρο» του Δήμου Πλατανιά. Αγώνας των πυροσβεστών να σταματήσουν τις φλόγες για να αποτρέψουν ακόμα χειρότερες καταστάσεις…

Σε εξέλιξη μέσα σε φαράγγι της περιοχής βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή «Κακόπετρο» του Δήμου Πλατανιά. Το πρωί για προληπτικούς κυρίως λόγους κρίθηκε ότι θα πρέπει να εκκενωθεί ο μικρός οικισμός Καλάμι στην περιοχή Δελιανά, ενώ οι φλόγες έφτασαν πολύ κοντά σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο ύψωμα Κοτσιφιανά.

Στο σημείο, που είναι δύσβατο, επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές, ενώ το έργο τους συνέδραμε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο από τα Χανιά.

Χωρίς ενεργό μέτωπο βρίσκεται η πυρκαγιά στον Αποκόρωνα όπου υπάρχουν μικροεστίες, ωστόσο οι πυροσβέστες παραμένουν στο σημείο. Η φωτιά, που εξελίχθηκε παράλληλα της εθνικής οδού Χανίων-Ρεθύμνου από το ύψος του Αγίου Φανουρίου μέχρι και τον δεύτερο κόμβο Βρυσσών, έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, σε υποδομές του δήμου και της ΔΕΗ, ενώ ζημιές υπέστησαν και κτίσματα που υπάρχουν στην περιοχή.

Από το πρωί συνεργεία του δήμου έχουν προχωρήσει σε εργασίες καθαρισμού σημείων από όπου πέρασε η φωτιά καθώς και στην αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές. Λόγω του καπνού σύμφωνα με πληροφορίες έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο 7 άτομα (6 στο Γ.Ν. Χανίων και ένα άτομο στο Γ.Ν. Ρεθύμνου), μεταξύ των οποίων μία έγκυος γυναίκα και τρία παιδιά και ένας 16χρονος.

Λόγο για εμπρησμό έκανε μιλώντας στα “Χανιώτικα Νέα” ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης. “Πρόκειται για εμπρησμό, αφού ακούστηκαν εκρήξεις σε τέσσερα, πέντε σημεία” είπε χαρακτηριστικά.

Τροχόσπιτο τυλίχθηκε στις φλόγες

Χθες το απόγευμα, ένα τροχόσπιτο με ιταλικές πινακίδες και επιβαίνοντες ένα ζευγάρι Ιταλών τουριστών ενώ κινούνταν με κατεύθυνση από την Άρβη προς Ψαρή Φοράδα, τυλίχτηκε στις φλόγες, χωρίς αρχικά οι επιβαίνοντες να αντιληφθούν τι τους είχε συμβεί.

Ένας μοτοσυκλετιστής που ακολουθούσε, είδε ότι η καμπίνα του τροχόσπιτου καιγόταν, τους προσπέρασε, τους έκανε σήμα να σταματήσουν και τους είπε ότι… έχουν πάρει φωτιά. Οι δύο επιβαίνοντες αμέσως κατέβηκαν από το όχημα, πριν προλάβουν να πάρουν τα προσωπικά τους αντικείμενα. Προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά με ότι μέσο υπήρχε εκείνη τη στιγμή εκεί, αλλά ήταν πολύ δύσκολο. Στο μεταξύ οι περίοικοί κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία έφτασε λίγο αργότερα, ωστόσο η ζημιά είχε ήδη προκληθεί.

Πηγή: cretalive.gr, zarpanews.gr, neakriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις