Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Χανιά: Εκπληκτική επίδειξη F16 παρουσία Παυλόπουλου για την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα [video]

Χανιά: Εκπληκτική επίδειξη F16 παρουσία Παυλόπουλου για την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα [video]

Παρουσία του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου κορυφώθηκαν σήμερα στα Χανιά, οι επετειακές εκδηλώσεις για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό…

των Εισοδίων της Θεοτόκου τελέστηκε η επίσημη δοξολογία μετά το τέλος της οποίας σχηματίστηκε πομπή προς το Φρούριο Φιρκά, με τη συμμετοχή και τμήματος της Προεδρικής Φρουράς.

Στο φρούριο Φιρκά έγινε από τον ΠτΔ η έπαρση της ελληνικής σημαίας. Η εκδήλωση περιελάμβανε ακόμα διέλευση σχηματισμού αεροσκαφών F16 και πτήση επίδειξης από αεροσκάφος F-16 BLK 52+ ενώ στα ανοικτά του λιμανιού είχε καταπλεύσει φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, ο ΠτΔ έστειλε απευθυνόμενος στον χειριστή του f16 Επισμηναγό Γιώργο Παπαδάκη, μήνυμα στήριξης της πολιτείας και του λαού προς τις Ένοπλες δυνάμεις:

«Κύριε Επισμηναγέ,

Από εδώ, την Κρήτη, την Γη της Ελευθερίας, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο Λαός μας και το Έθνος μας καθώς και όλες οι Δημοκρατικές Πολιτικές Δυνάμεις του Τόπου μας αναγνωρίζουν ότι, με τους εμβληματικούς αδιάλειπτους αγώνες σας, αναδεικνύεσθε, κάθε στιγμή, Άξιοι της Πατρίδος. Η Υπέρμαχος Στρατηγός να σας συνοδεύει στις πτήσεις σας και να χαλυβδώνει το φρόνημά σας», τόνισε ο ΠτΔ.

Συγκινητικό ήταν το μήνυμα που έστειλε από το αεροσκάφος ο Επισμηναγός Γιώργος Παπαδάκης, που σήμερα πραγματοποίησε την τελευταία του πτήση επίδειξης ως μέλος της ομάδας «Ζευς», λέγοντας: «Κρήτη πατρίς του Μίνωα και του Βενιζέλου μάνα. Σαν σήμερα ενώθηκες με την μητέρα Ελλάδα. Χρόνια πολλά».

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης. Όπως -μεταξύ άλλων- είπε, «η 1η Δεκεμβρίου είναι ημέρα ορόσημο. Ημέρα, μνήμης και τιμής».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ακολούθησε επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, με παρουσίαση νέων εκθεμάτων-δωρεών ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψη του ΠτΔ στο δημαρχείο Χανίων και στο ιστορικό καφέ «Κήπος».

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, ενώ το παρών έδωσαν ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο βουλευτής Μανούσος Βολουδάκης και εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Πηγή: flashnews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις