Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Χανιά: Εξαπάτησαν ηλικιωμένη – Της άρπαξαν το σπίτι και την έκλεισαν σε γηροκομείο

Χανιά: Εξαπάτησαν ηλικιωμένη - Της άρπαξαν το σπίτι και την έκλεισαν σε γηροκομείο
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Στο στόχαστρο δύο γυναικών βρέθηκε μια 82χρονη στα Χανιά, εκ των οποίων η μία εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης για απάτες ενώ η άλλη είναι διευθύντρια σε ιδιωτικό γηροκομείο της πόλης. Οι δυο γυναίκες κατηγορούνται για εξαπάτηση και συγκεκριμένα για την αρπαγή της… ίδιας της ηλικιωμένης αλλά και του σπιτιού που μένει.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, η απίστευτη υπόθεση εξαπάτησης αφορά μια ηλικιωμένη γυναίκα από τα Χανιά, η οποία παραχώρησε, χωρίς να το καταλάβει, το σπίτι που μένει και βρίσκεται σε οικόπεδο «φιλέτο» σε τουριστική περιοχή της πόλης.

Όλα ξεκίνησαν όταν συγγενείς της ηλικιωμένης που δεν έχει παιδιά, όρισαν έναν δικηγόρο να αναλάβει ως δικαστικός συμπαραστάτης της 82χρονης. Τότε ο δικηγόρος ανακάλυψε ότι η ηλικιωμένη εξαπατήθηκε και πούλησε το σπίτι της, χωρίς να το γνωρίζει.

Μάλιστα, στην αγοραπωλησία συμμετείχε και η φυλακισμένη γυναίκα, η οποία φέρεται να την έπεισε να της κάνει πληρεξούσιο για να πάρει δάνειο στο όνομά της, ώστε να μπορέσει η ηλικιωμένη να κάνει κάποιες επισκευές που ήθελε στο σπίτι. 

Η 55χρονη απέκτησε, έτσι, πλήρη εξουσιοδότηση να κάνει δικαιοπραξίες εκ μέρους της 82χρονης και έτσι πώλησε το σπίτι της ηλικιωμένης, με τους συγγενείες να καταγγέλλουν το περιστατικό στην ΕΛ.ΑΣ. ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν την άτυχη γυναίκα για το περιεχόμενο του πληρεξούσιου, η οποία μέσω δικηγόρων ζήτησε την ανάκλησή του, ενώ υπέβαλε μήνυση σε βάρος της φυλακισμένης Χανιώτισσας.

Τότε, ξαφνικά, εμφανίστηκε στο σπίτι της 82χρονης η ιδιοκτήτρια του οίκου ευγηρίας μαζί με γιατρό της μονάδας και προσπάθησαν να την πείσουν να τους ακολουθήσει στη δομή με την αιτιολογία ότι θα κάνει πολύ κρύο τις επόμενες ημέρες.

Η γιαγιά αρνήθηκε, αλλά η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου που φαίνεται πως λειτουργούσε κατ’ εντολή της φυλακισμένης για απάτη, κατάφερε να πείσει τη γιαγιά με το πρόσχημα πως όσο έλειπε στο γηροκομείο θα της επισκεύαζαν το σπίτι.

Μόλις πληροφορήθηκαν τα τεκταινόμενα οι αστυνομικοί της Κισάμου, με εντολή Εισαγγελέα, πήγαν χθες Κυριακή στον οίκο ευγηρίας, όπου βρήκαν την ηλικιωμένη και την μετέφεραν σε άλλη δομή.

Η ιδιοκτήτρια του οίκου ευγηρίας συνελήφθη με την κατηγορία της αρπαγής, ενώ κατηγορίες αναμένεται να απαγγελθούν και στην φυλακισμένη 55χρονη για εξαπάτηση, ενώ η έρευνα για το μέγεθος της εξαπάτησης της 82χρονης συνεχίζεται.

Η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα και αναμένεται να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις