Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Χανιά: Φως στα αίτια θανάτου του 74χρονου Βρετανού – Τι λέει το πόρισμα του ιατροδικαστή

Χανιά: Φως στα αίτια θανάτου του 74χρονου Βρετανού – Τι λέει το πόρισμα του ιατροδικαστή

Ολοκληρώθηκε στα Χανιά η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο του Βρετανού. Ο άτυχος 74χρονος βρέθηκε νεκρός στο βυθισμένο σκάφος του.

Στα Χανιά η νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του Βρετανού «έδειξε» ότι ο θάνατος προήλθε από πνιγμό, ενώ δεν βρέθηκαν τραύματα ή ενδείξεις που δημιουργούν υποψίες για εγκληματική πράξη.

Με βάση τα παραπάνω, σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews από τις αρχές, παραμένει αναπάντητο το μεγάλο ερωτηματικό για το τι συνέβη την νύχτα του περασμένου Σαββάτου (30.01.2021) προς Κυριακή (31.01.2021) όταν και βούλιαξε το ιστιοφόρο του 74χρονου.

Χανιά: Το χρονικό της τραγωδίας

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος Βρετανός, βρέθηκε νεκρός το πρωί της Κυριακής (31.01.2021) στον κόλπο της Σούδας, μέσα στο ιστιοπλοϊκό του, το οποίο είχε βυθιστεί.

Ψαράς εντόπισε το βυθισμένο σκάφος και κάλεσε αμέσως το Λιμενικό, ενώ στο σημείο βούτηξε δύτης για να ανασύρει τον άτυχο Βρετανό. Μαζί του ήταν και στο σκυλάκι του, το οποίο είχε πιαστεί από το κατάρτι και το οποίο έχει αναλάβει να φροντίζει Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων».

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, το σκάφος ήταν αγκυροβολημένο στον κόλπο της Σούδας, πάνω από δέκα χρόνια, ο Βρετανός ζούσε πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα, είχε δύο παιδιά ενώ ήταν διαζευγμένος. Μάλιστα η πρώην σύζυγος του βρίσκεται στα Χανιά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από το ιστιοπλοϊκό στο οποίο διέμενε κατά καιρούς, διατηρούσε δύο σπίτια στα Χανιά, διέθετε μεγάλη περιουσία στην Αγγλία, ενώ ήταν και Σκωτσέζος ευγενής.

Ο άτυχος άνδρας αγαπούσε την Κρήτη, είχε πολλούς φίλους στα Χανιά ενώ ήθελε να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στα Χανιά.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις