Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Χανιά: Η γειτόνισσα άκουγε χτυπήματα και κλάματα – «Θα της ρίχνω όσες σφαλιάρες θέλω»

Χανιά: Η γειτόνισσα άκουγε χτυπήματα και κλάματα – «Θα της ρίχνω όσες σφαλιάρες θέλω»

Σοκάρει ένα ακόμα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στα Χανιά, το οποίο θα μπορούσε να έχει τραγική κατάληξη αν δεν επενέβαινε η γειτόνισσα του σπιτιού που ακούγονταν φωνές και κλάματα μες στη νύχτα.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, στα Χανιά καταγράφηκε ένα ακόμα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας μεταξύ ενός νεαρού ζευγαριού. Μια γυναίκα άκουγε έντονα τα χτυπήματα και τα κλάματα από διπλανό της σπίτι και όταν πήγε να δει τι συνέβαινε, διαπίστωσε ότι ένας νεαρός χτυπούσε τη σύντροφό του.

«Άκουσα κλάματα μέσα στη νύχτα και όλο δυνάμωναν. Άρχισαν να ακούγονται χτυπήματα, σαν σφαλιάρες και μετά κάτι σαν βρόγχος. Έτρεξα να δω, ήταν στο διπλανό σπίτι ακριβώς και άρχισα να χτυπάω την πόρτα», διηγείται η ίδια.

Όταν η πόρτα άνοιξε, είδε τον 27χρονο άνδρα, αλλοδαπής καταγωγής, να… χαϊδεύει την 24χρονη σύντροφό του, όμως εκείνη ήταν ξεκάθαρα τρομαγμένη. Μάλιστα, ο άνδρας της είπε ότι δεν «τρέχει» τίποτα.

«Αυτός μου είπε ότι δεν έγινε τίποτα, αλλά εγώ δεν τον πίστεψα και του ζήτησα να μιλήσω μόνη μου μαζί της. Τότε άρχισε να ουρλιάζει ότι είναι δική του, ότι μπορεί να της κάνει ό,τι θέλει, ότι αν θέλει μπορεί να της ρίχνει όσες σφαλιάρες θέλει, πως δεν είναι κανενός η δουλειά να χώνεται και άλλα παρόμοια. Κινήθηκε απειλητικά εναντίον μου στο τέλος και τότε βγήκα από το σπίτι. Όμως, όσο ήμουν απ’ έξω βγήκε και η κοπελιά και μου είπε ότι αυτός προσπάθησε να την πνίξει και τότε κάλεσα την αστυνομία».

Η αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού έμεινε στο σημείο μέχρι να φτάσουν οι αστυνομικοί. Όταν τους αντιλήφθηκε ο 27χρονος άρχισε να απειλεί ξανά τη γυναίκα από το διπλανό σπίτι, με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να τον συλλαμβάνουν και την ίδια να υποβάλλει μήνυση.

25 μήνες φυλάκιση αλλά θα εκτίσει μόνο τους 2

Ο 27χρονος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και του ασκήθηκαν κατηγορίες για πρόκληση σωματικών βλαβών, ενδοοικογενειακή βία και απειλή. Καταδικάστηκε σε συνολικά 25 μήνες φυλάκισης, από τους οποίους ωστόσο θα εκτίσει τους 2, καθώς για το υπόλοιπο χορηγήθηκε αναστολή.

Το θύμα της ενδοοικογενειακής βίας φιλοξενείται από φίλη της ενώ από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι το ζευγάρι δεν διέμενε νόμιμα στην Ελλάδα.

«Τι σημασία έχει η καταγωγή, όταν συμβαίνουν τέτοια περιστατικά», δήλωσε η γειτόνισσά τους. «Στο μεταξύ, εγώ φοβάμαι πως αν ξαναπλησιάσει την κοπέλα κάποια στιγμή στο μέλλον, μπορεί να συμβούν χειρότερα. Αυτή τον παντρεύτηκε στα 16 της και δεν ήξερε καθόλου πώς να διαχειριστεί την κατάσταση», είπε.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις