Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Χανιά: Η ορθοπεδική κλινική γίνεται Covid – Μεταφέρονται οι ασθενείς

νοσοκομείο
Φωτογραφία Αρχείου

Τη μετατροπή της ορθοπεδικής κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων σε κλινική για κορονοϊό αποφάσισε η διοίκηση του νοσοκομείου.

Μια πρακτική που την έχουν δει να συμβαίνει σε πολλά νοσοκομεία της χώρας, όπου οι non covid κλινικές συγχωνεύονται.

Ο καθημερινός διψήφιος αριθμός κρουσμάτων που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στα Χανιά, έφερε και την ραγδαία αύξηση των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία, και ως γνωστόν οι ελλείψεις είναι μεγάλες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το flashnews.gr, το μεσημέρι της Κυριακής στην κλινική Covid υπήρχαν 19 ασθενείς και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έξι ασθενείς εκ των οποίων οι 4 διασωληνωμένοι.

Λαμβάνοντας υπόψη πως υπάρχουν και δεκάδες ακόμη πολίτες με ελαφριά ή προς το παρόν καθόλου συμπτώματα η υγεία των οποίων ενδέχεται να επιβαρυνθεί τις επόμενες ημέρες, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων, η διοίκηση του Νοσοκομείου αποφάσισε να προχωρήσει στο “plan B” όπως είπε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Μπέας.

 Έτσι, όπως αναφέρει το flashnews, από σήμερα ξεκίνησε η «εκκένωση» της ορθοπεδικής κλινικής προκειμένου οι 36 κλίνες που διαθέτει να μπορέσουν να διατεθούν για την νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό.

Σύμφωνα με το σχέδιο, όπως είπε ο κ. Μπέας, η ορθοπεδική κλινική επειδή έχει αρκετούς νοσηλευόμενους, θα μεταφερθεί ως αυτόνομη σε χώρο άλλης κλινικής, ενώ θα γίνουν συγχωνεύσεις κλινικών με λίγους ασθενείς.

Όλα δείχνουν πως η επόμενη εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τις «αντοχές» του ΕΣΥ, ειδικά όταν οι προβλέψεις κάνουν λόγο για μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων το επόμενο δεκαπενθήμερο

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις