Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Χανιά: Η στιγμή που καρχαριάς 200 κιλών πιάνεται στο αγκίστρι ψαρά – Τι βρέθηκε μέσα στο στόμα του

Χανιά: Η στιγμή που καρχαριάς 200 κιλών πιάνεται στο αγκίστρι ψαρά – Τι βρέθηκε μέσα στο στόμα του

Ένας καρχαρίας, τύπου σαπουνά ήταν το «τρόπαιο» για δύο ερασιτέχνες ψαράδες στα Χανιά. Η ευτυχία τους, αποτυπωνόταν στα λόγια και στις εκφράσεις των προσώπων τους…

Για μπαλάδες πήγαινε, καρχαρία έπιασε. Έναν καρχαρία τύπου σαπουνά έπιασε στο αγκίστρι του ένας ερασιτέχνης ψαράς από τα Χανιά. Ο Χρήστος Μαντινάκης που είχε πάει για ψάρεμα ανοιχτά από την Γραμβούσα με το φουσκωτό σκάφος του, ξαφνιάστηκε όταν κατάλαβε ότι στο αγκίστρι του έχει πιαστεί κάτι μεγάλο.

Χρειάστηκαν δύο ώρες μαζί με τον φίλο του, που είχαν πάει μαζί για ψάρεμα, μέχρι να καταφέρουν να ανεβάσουν το θήραμα τους στην επιφάνεια. Όταν οι δύο φίλοι είδαν ότι επρόκειτο για καρχαρία, ο σαπουνάς ήταν ήδη εξαντλημένος καθώς είχε στο στόμα του περισσότερα από 20 αγκίστρια και κομμάτια από ανοξείδωτο σύρμα και όπως είπαν στην ΕΡΤ οι δύο ψαράδες που γνωρίζουν πως ο πληθυσμός του συγκεκριμένου είδους μειώνεται επικίνδυνα, οι δυνατότητες να επιβιώσει ακόμα και αν έκοβαν την πετονιά ήταν ελάχιστες.

Μάλιστα πριν από δύο χρόνια ο Χρήστος Μαντινάκης είχε πιάσει και πάλι έναν καρχαρία στα νερά των Χανίων αλλά τον ελευθέρωσε. Ο καρχαρίας που πιάστηκε σε βάθος 500 μέτρων με αγκίστρια ζύγιζε περίπου 200 κιλά, ενώ στη συγκεκριμένη περιοχή ανοιχτά της Γραμβούσας στο παρελθόν έχουν αλιευθεί και άλλα καρχαριοειδή.

.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις