Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Χανιά: Καταδικάστηκαν οι τρεις αλλοδαποί για την απόδραση από τα κρατητήρια

δικαστήρια Χανιά ΔΣΑ
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Ένοχοι για την απόδρασή τους τα ξημερώματα της Δευτέρας από τα κρατητήρια της Α.Δ Χανίων, κρίθηκαν αργά απόψε από το αυτόφωρο δικαστήριο Χανίων οι τρεις Αλβανοί που έκατσαν στο εδώλιο με βασική κατηγορία αυτήν της απόδρασης.

Μετά από μια διαδικασία που ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 42 μηνών στον έναν κατηγορούμενο (29 ετών) και ποινές 34 μηνών στους άλλους δύο κατηγορούμενους – ο ένας 34 ετών και ο άλλος 32 ετών.

Η ακροαματική διαδικασία ήταν μακρά, καθώς η έδρα θέλησε να διευρευνήσει όλες τις πτυχές της υπόθεσης, τις συνθήκες κράτησης των τριών καταδικασθέντων, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κατάφεραν να αποδράσουν καθώς και το ενδεχόμενο να υπήρχαν και συνεργοί στην πράξη τους.

Οι τρεις Αλβανοί, που τα ξημερώματα της Δευτέρας, μαζί με δύο ακόμα αλλοδαπούς είχαν αποδράσει από τα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Χανίων, συνελήφθησαν το ίδιο βράδυ σε κεντρικό σημείο της πόλης του Ηρακλείου απ’ όπου μεταφέρθηκαν στα Χανιά. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για την σύλληψη και των άλλων δύο που είχαν αποδράσει από τα κρατητήρια. Οι έρευνες αφορούν σε έναν 35χρονο υπήκοο Πακιστάν και έναν 32χρονο υπήκοο Αλβανίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις