Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Χανιά: Καταδίκη με αναστολή στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε δύο νέους – Ξεσπούν οι γονείς στο Live News

Χανιά: Καταδίκη με αναστολή στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε δύο νέους – Ξεσπούν οι γονείς στο Live News

Ένοχος ο κατηγορούμενος οδηγός αυτοκινήτου για τον θάνατο δύο νέων στα Χανιά το 2017. Οι γονείς του Γιάννη και της Στέλλας ξεσπούν αποκλειστικά στην κάμερα της εκπομπής Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Πέντε χρόνια μετά, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων έγινε το δικαστήριο που έκρινε τον κατηγορούμενο οδηγό ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διατάραξη συγκοινωνιών, αναφέρει το zarpanews.

Του επέβαλε ποινή τεσσάρων ετών για κάθε θάνατο και συνολικά 6 χρόνια και 9 μήνες, με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση. Δηλαδή, ο καταδικασθείς μένει εκτός φυλακής (!) ασκώντας έφεση, με την προϋπόθεση να μην οδηγήσει αυτοκίνητο.

Το τραγικό τροχαίο το οποίο στοίχησε τη ζωή στον Γιάννη και τη Στέλλα, έγινε έξω από το Πολυτεχνείο Χανίων, τον Αύγουστο του 2017. 

Χανιά: Ξεσπούν οι γονείς των παιδιών στο Live News 

Ένας δρόμος γεμάτος συντρίμμια από το συγκλονιστικό τροχαίο. Δύο νέα παιδιά και το σκυλάκι τους έβρισκαν τραγικό θάνατο, όταν παρασύρθηκαν από ένα αυτοκίνητο που έτρεχε με πάνω από 120 χλμ. την ώρα!

Πέντε χρόνια μετά, έγινε το δικαστήριο και οι γονείς του Γιάννη και της Στέλλας ξεσπούν αποκλειστικά στην κάμερα της εκπομπής Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

«Πέντε χρόνια, εφτά μήνες και 13 ημέρες, εκείνο το πρωί θα επέστρεφε πίσω στην Αθήνα. Είχανε πάει σε ένα μίνι μάρκετ που ήταν πολύ κοντά στο σπίτι της Στέλλας να αγοράσουν ένα – δύο σάντουιτς για να έχει το παιδί μαζί του στο καράβι. Από πίσω τους ήρθε και έπεσε το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Γεωργιανός, μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα, με 127 χιλιόμετρα. Τι περιμένω από αυτό το δικαστήριο…

Περιμένω να τον τιμωρήσει μέσα στα πλαίσια του νόμου με την πιο αυστηρή τιμωρία που μπορεί. Και αυτό το θέλω καταρχήν γιατί πρέπει να μάθει ότι δεν παίρνουμε αυτοκίνητα για να τρέχουμε σαν τους τρελούς πιωμένοι και πρέπει εκείνος να το μάθει στην ζωή του, γιατί εφόσον είχε την τύχη, εκείνος να ζήσει και να έχει την τύχη να κάνει οικογένεια θα πρέπει να μάθει στα παιδιά του ότι δεν γίνονται τα αυτοκίνητα όπλα και δεν σκοτώνουμε», δήλωσε η Βαρβάρα Γκόρα, μητέρα θύματος.

Οι γονείς από νωρίς αμίλητοι στα δικαστήρια

Οι άτυχοι νέοι και το σκυλάκι που είχαν μαζί τους σκοτώθηκαν σε μία στιγμή που τίποτα δεν προμήνυε το κακό που ερχόταν. Oι γονείς ζητούν δικαίωση, τιμωρία παραδειγματική για να μην βρεθούν και άλλοι γονείς στην θέση τους.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω ζω με αυτή την φανταστική ιστορία που έχω φτιάξει στο μυαλό μου ότι η Στέλλα μου είναι κάπου πολύ μακριά σε κάποια μακρινή χώρα και κάποια στιγμή θα την δω με αυτή την φαντασίωση ζω. Έχω πει χίλιες φορές καλύτερα να σκότωνε εμένα», πρόσθεσε η κ. Γκόρα.

Το δράμα των οικογενειών όχι μόνο δεν φτάνει στο τέλος, αλλά κορυφώνεται.

«Αυτό μου το είπανε και οι γιατροί, γιατί δεν είχαμε κληρονομικότητα με καρκίνους στην οικογένεια. Μου είπαν ότι παρόλο που δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι ένας τόσο μεγάλος πόνος ναι, μπορεί να δημιουργήσει καρκίνο», είπε.

Οι ώρες στα σπίτια τους περνούν βασανιστικά και περιμένουν πια μόνο την δικαίωση.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

 

πηγή: MEGA

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις