Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Χανιά: Κατασκευή νέου βρεφονηπιακού σταθμού – Αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ το κόστος!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στην κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στην περιοχή Νεροκούρου προχωρά ο δήμος Χανίων. Ο προϋπολογισμός του έργου, που θα ανατεθεί σε εργολάβο μέσω διαγωνισμού…

είναι 1,4 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 799.000 ευρώ αφορούν το καθαρά κατασκευαστικό μέρος και τα 590.000 ευρώ τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό. H δημιουργία του συγκεκριμένου βρεφονηπιακού σταθμού κρίνεται απαραίτητη δεδομένου ότι καλύπτει μια μεγάλη γεωγραφικά περιοχή. Με βάση την αρχιτεκτονική μελέτη προβλέπεται να ανεγερθεί σε οικόπεδο του σχεδίου πόλης Κουμπέ Νεροκούρου της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Βενιζέλου του Δήμου Χανίων.

Η μελέτη προβλέπει την κατασκευή διώροφου κτιρίου που θα στεγάζει τον βρεφονηπιακό σταθμό συνολικής επιφάνειας 607,69 τετραγωνικών μέτρων. Ο αύλειος χώρος, επιφάνειας 209,00 τετραγωνικών μέτρων, θα λειτουργεί ως χώρος παιχνιδιού με δυνατότητα ομαδικών και επιτραπέζιων παιχνιδιών. Περιμετρικά του κτιρίου θα διαμορφωθούν διάδρομοι από ράμπες με απαιτούμενες κλίσεις για να υπάρχει δυνατότητα προσβασιμότητας των ατόμων με ειδικές ανάγκες και θέσεις πρασίνου με δένδρα και θάμνους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε