Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Χανιά: Κατολισθήσεις, πλημμύρες και εγκλωβισμοί από την κακοκαιρία

Χανιά: Κατολισθήσεις, πλημμύρες και εγκλωβισμοί από την κακοκαιρία
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Προβλήματα στην περιφερειακή ενότητα Χανίων έχουν προκαλέσει οι βροχοπτώσεις που συνεχίζονται με μεγάλη ένταση.

Στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου στη θέση «Πλατάνι», υπήρξε αργά το απόγευμα κατολίσθηση χωμάτινων όγκων και πετρών, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων στο συγκεκριμένο τμήμα να διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία.

Η ένταση και διάρκεια της βροχής, έχει προκαλέσει προβλήματα και στον δρόμο από Σούδα προς αεροδρόμιο, στη θέση «Βλητές», όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση υδάτων.

Ανάλογα προβλήματα έχουν αναφερθεί σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, κυρίως των πρώην περιαστικών δήμων της πόλης των Χανίων.

Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε για απάντληση υδάτων από οικία, στην δημοτική ενότητα Περιβολίων ενώ, χρειάσθηκε να συνδράμει όταν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, ακινητοποιήθηκε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε γυναίκα οδηγός με τα δύο της παιδιά, σε παράλληλο δρόμο της εθνικής οδού κοντά στην περιοχή Μουρνιές ο οποίος και έχει κλείσει.

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται το σύνολο του κρατικού μηχανισμού με τις αρμόδιες αρχές να προτρέπουν τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Λόγω των ανέμων η μεσημεριανή πτήση από Θεσσαλονίκη προς το αεροδρόμιο Χανίων προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ενώ υπάρχει απαγόρευση του απόπλου όλων των πλοίων από το λιμάνι της Σούδας.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις