Τετάρτη, 8 Μαΐ
18oC Αθήνα

Χανιά: Κλειστά τη Δευτέρα 14/8 όλα τα φαράγγια μετά τον σοβαρό τραυματισμό τουρίστα στη Σαμαριά

Χανιά: Κλειστά τη Δευτέρα 14/8 όλα τα φαράγγια μετά τον σοβαρό τραυματισμό τουρίστα στη Σαμαριά
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ ΜΠΕ

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο (13.8.2023) το Φαράγγι Σαμαριάς, αλλά τα άλλα φαράγγια στα Χανιά μετά τον σημερινό σοβαρό τραυματισμό Ισπανού τουρίστα, τον οποίο χτύπησε βράχος που αποκολλήθηκε έπειτα από τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ που ταρακούνησε την περιοχή.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα το απόγευμα, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή και αύριο Δευτέρα 14 Αυγούστου, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα φαράγγια στο νομό της Κρήτης, λόγω επικινδυνότητας από την σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή. Το Φαράγγι Σαμαριάς στα Χανιά έκλεισε σήμερα λίγο μετά τις 11:00 όταν έγινε κατολίσθηση βράχου, ο οποίος τραυμάτισε στο πόδι Ισπανό τουρίστα που ήταν εκεί.

Ο άτυχος άνδρας κατά τον τραυματισμό του και μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, έχασε πολύ αίμα, γεγονός που δυσχεραίνει την κατάσταση της υγείας του, η οποία θεωρείται κρίσιμη.

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, ολοκληρώθηκε το χειρουργείο και ο ακρωτηριασμός του ποδιού του 45χρονου και αμέσως διασωληνώθηκε, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο 45χρονος διέσχιζε το φαράγγι της Σαμαριάς όταν, εξαιτίας της έντονης σεισμικής δόνησης που καταγράφηκε το πρωί της Κυριακής ανατολικά της Σούγιας, αποκολλήθηκε βράχος.

 

Ο βράχος τον τραυμάτισε σοβαρά, προκαλώντας τον ακρωτηριασμό του ποδιού του, ενώ οι αρχές έστησαν ολόκληρη επιχείρηση για να κατορθώσουν να μεταφέρουν τον Ισπανό από το φαράγγι της Σαμαριάς στο νοσοκομείο.

Ο απεγκλωβισμός του τουρίστα από την περιοχή και η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων έγινε με ελικόπτερο.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις