Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Χανιά: Η Λυδία Κονιόρδου για το νέο αρχαιολογικό μουσείο – “Έτοιμο σε 3 χρόνια” [pics]

Χανιά: Η Λυδία Κονιόρδου για το νέο αρχαιολογικό μουσείο – “Έτοιμο σε 3 χρόνια” [pics]

Την ικανοποίηση της για την λειτουργία των εφορειών αρχαιοτήτων της Κρήτης λέγοντας ότι κάνουν πολύ σημαντική δουλειά εξέφρασε από τα Χανιά η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου. Η υπουργός Πολιτισμού που επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Απτέρας…

το συγκρότημα των Νεωρίων στην παλιά πόλη και το νέο κτήριο που θα στεγάσει το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης τόνισε ότι στόχος του υπουργείου είναι να αναδείξει όλη την πολιτιστική κληρονομιά κάθε περιοχής

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε πολιτιστικές διαδρομές που να συνδέουν τους αρχαιολογικούς χώρους μεταξύ τους και έτσι να αναπτυχθούν και χώροι που δεν έχουν την επισκεψιμότητα άλλων μεγαλύτερων χώρων. Αυτό πιστεύουμε θα αναδείξει όλη την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής και θα δώσει μια άλλη δυναμική», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την υπουργό Πολιτισμού βασική επιλογή της πολιτικής ηγεσίας είναι σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς να αξιοποιηθούν όλοι οι χώροι πολιτιστικού ενδιαφέροντος και να φιλοξενήσουν δράσεις του πολιτισμού. Αναφερόμενη στον χρόνο λειτουργίας του νέου αρχαιολογικού μουσείου Χανίων τον προσδιόρισε σε τρία χρόνια.

«Είναι ένας χώρος καταπληκτικός , απόκτημα , κόσμημα για την πόλη των Χανίων», ανέφερε.

Από τα Χανιά η υπουργός Πολιτισμού απαντώντας σε ερώτηση για την προοπτική ένταξης της παλιάς πόλης των Χανίων στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesko τόνισε ότι τα κριτήρια είναι πολλά, οι διαδικασίες που απαιτούνται χρειάζονται μεγάλη μελέτη και προστασία ωστόσο όπως είπε, « εμείς θα είμαστε στο πλευρό των Χανίων σε αυτή την προσπάθεια».

Ακόμα η υπουργός Πολιτισμού έκανε γνωστό ότι το υπουργείο έχει προχωρήσει στην εκπόνηση ενός προσχεδίου που θα τεθεί προς διαβούλευση και θα ρυθμίζει θέματα λειτουργίας των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων.

Όπως είπε, «θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε ΔΗΠΕΘΕ που έχουν ουσιαστικές και θετικές πρωτοβουλίες να προχωρήσουν να αναπτυχθούν ώστε να μπούμε σε μια νέα εποχή για τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα».

Η επίσκεψη της Λυδίας Κονιόρδου

Πηγή: zarpanews.gr – Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις