Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Χανιά: Λύνεται ο γρίφος για τον θάνατο του Σκωτσέζου λόρδου στο βυθισμένο ιστιοφόρο – Τα νέα στοιχεία (pics)

Χανιά: Λύνεται ο γρίφος για τον θάνατο του Σκωτσέζου λόρδου στο βυθισμένο ιστιοφόρο – Τα νέα στοιχεία (pics)

Οι αξιωματικοί της ακτοφυλακής στα Χανιά φαίνεται πως συμπληρώνουν τα κομμάτια για να λυθεί ο γρίφος με τον «πνιγμό» του 74χρονου Σκωτσέζου, απόστρατου του Βρετανικού ναυτικού και την… ανεξήγητη βύθιση του μεγάλου ιστιοφόρου του «Coral of Cowes».

Τα Λονδρέζικα ταμπλόιντ, εξακολουθούν να αναδεικνύουν τους φόβους συγγενών του, ότι κάποιοι είχαν λόγους για να στήσουν παγίδα στον λόρδο Χιού και ο θάνατός του να φανεί ως «ατύχημα».

Έγκλημα και δολιοφθορά «βλέπουν» οι δικοί του

Αν και ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Μυλωνάκης δεν βρήκε σημάδια που να «μαρτυρούν» εγκληματική ενέργεια, για το λιμεναρχείο Χανίων αποτελούσε άλυτο μυστήριο για το πώς το ιστιοφόρο-αντίκα αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ, βυθίστηκε αν και οι καλές καιρικές συνθήκες δεν δικαιολογούσαν σε καμιά περίπτωση μια τέτοια εξέλιξη.

Ο νους των προανακριτικών υπάλληλων μετά και από τις καταγγελίες της οικογένειάς του στις βρετανικές εφημερίδες «Daily Mail» και «The Sun», πήγε στο «κακό»… Σε τυχόν εγκληματική ενέργεια και δολιοφθορά που προκάλεσε άγνωστος στο σκάφος για να φανεί ότι ο θάνατός του Βρετανού αριστοκράτη προήλθε συνεπεία «ατυχήματος» και «πνιγμού»

Η πραγματική [;] αιτία του κακού …

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του Newsit.ge, στελέχη του λιμεναρχείου κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα: Το ιστιοφόρο λόγω παλαιότητας έμπαζε νερά τα οποία και ο 74χρονος Σκωτσέζος ευγενής κάθε τόσο αντλούσε με κάποιο κουβά και τα πετούσε στη θάλασσα, κάτι εξάλλου που συνηθίζεται ακόμη και σε μικρά ψαροκάικα.

 

Όμως ο Βρετανός λόρδος πρέπει να υπέστη κάποιο καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο μέσα στην χαμηλή καμπίνα που τον κατέστησε ανήμπορο να αντιδράσει ή έστω να καλέσει σε βοήθεια, με αποτέλεσμα να συσσωρευτεί μοιραία η ποσότητα των νερών που απαιτούνταν για να βουλιάξει το γέρικο και μονίμως δεμένο σκαρί.

Έτσι επήλθε και ο πνιγμός του άτυχου ηλικιωμένου που εδώ και χρόνια είχε επιλέξει την Κρήτη για το υπόλοιπο της ζωής του. Τον άτυχο ηλικιωμένο ανέσυρε δύτης, ενώ το σκυλάκι του ήταν γαντζωμένο στο κατάρτι και γάβγιζε
απεγνωσμένα.

Οι υποψίες των συγγενών για «παγίδα»

Η οικογένειά του στην Αγγλία υποστηρίζει πως το γεγονός ότι το χέρι του ήταν «δεμένο» με σχοινί, κινεί υποψίες…  Όμως αυτό συνέβη επειδή η σορός του μπλέχτηκε στα σχοινιά που με το νερό βγήκαν στην επιφάνεια. Οι ίδιοι συγγενείς πάντως δηλώνουν σε εφημερίδες της πατρίδας τους ότι ο θάνατός του ενδεχομένως να μην ήταν ατύχημα,
καθώς τα τελευταία χρόνια είχε έντονες διαμάχες με κάποια άτομα για ακίνητα …

Όντως αυτές ήταν κάποιες αψιμαχίες που είχε ο ίδιος με γείτονές του στη βίλα που είχε χτίσει στην περιοχή, αλλά σύμφωνα με τις αρχές το κίνητρο δεν ήταν τέτοιο που να φθάσει στο έγκλημα. Όπως και οι πληροφορίες ότι είχε κλαπεί το αυτοκίνητό του, το οποίο κατόπιν ενεπλάκη σε τροχαίο. Πριν από δύο χρόνια ωστόσο ο 74χρονος είχε
καταγγείλει στις αρχές ότι άγνωστοι είχαν παραβιάσει το σκάφος και τον είχαν ληστέψει, αφήνοντάς τον δεμένο επί ένα 48ωρο.

Το είχε κάνει σπίτι του

Ο 74χρονος Ρόμπερτς -τον οποίο οι ντόπιοι χαρακτήριζαν ως «εκκεντρικό πλούσιο» στους κύκλους του ήταν γνωστός ως «σερ Χιού» ενώ οι φίλοι του τον περιγράφουν ως «πραγματικό λόρδο». Είχε μετακομίσει στην Κρήτη πριν από 12 χρόνια με τη σύντροφό του Ντέμπορα Χόλις, με την οποία είχαν χτίσει μια βίλα με πισίνα στο χωριό
Ραμνή των Χανίων. Πριν από τρία χρόνια όμως εκείνη πέθανε από καρκίνο και ο Χιού έμενε με τον σκύλο του στο ηλικίας 100 ετών σκάφος του, που παλιότερα είχε διατεθεί προς πώληση στην ιλιγγιώδη τιμή 1.130.000 ευρώ!

Το ιστιοφόρο κόσμημα του εκκεντρικού λόρδου

Η ιστορία του σκάφους, που σε μπουνάτσα βυθίστηκε στον κόλπο της Σούδας, πηγαίνει 119 χρόνια πίσω. Το Coral Of Cowes κατασκευάστηκε το 1902 από τους White Brothers και αρχικά ονομαζόταν «Bamba III». Συμμετείχε σε αγώνες σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, κερδίζοντας το King’s Cup του 1926 και του 1928. Το 2005 του έγινε συντήρηση στο Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής και αργότερα στη Γρενάδα, με αποτέλεσμα η αξία του ιστορικού σκάφους να φτάσει το 1 εκατομμύριο ευρώ. Με ανάρτηση του στο Facebook, o προηγούμενος ιδιοκτήτης του Coral Of Cowes, Richard Oswald, εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του 74χρονου Χιού Ρόμπερτς.

«Ήταν μία πολύ θλιβερή είδηση. Πριν από πέντε χρόνια παρέδωσα αυτό το υπέροχο σκάφος σε έναν νέο κυβερνήτη. Αυτός ο καπετάνιος, ένας Σκωτσέζος, ένας πραγματικός κύριος, ο Χιού Ρόμπερτς, πρώην αξιωματικός του ναυτικού, οδηγός αγώνων αυτοκινήτων και ένας πραγματικός λόρδος. Απόψε θα σηκώσω ένα ποτήρι από το καλύτερο ουίσκι στη μνήμη του Χιού και του ασύγκριτου σκάφους του» έγραψε συγκινημένος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΗΤΟΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις