Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Χανιά: Μελέτη για την ανάδειξη και την προστασία του ποταμού Κοιλιάρη

Χανιά: Μελέτη για την ανάδειξη και την προστασία του ποταμού Κοιλιάρη

Σε παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας και ανάδειξης του ποταμού Κοιλιάρη και του παράχθιου δάσους προχωρούν ο Δήμος Αποκορώνου και η Αντιπεριφέρεια Χανίων, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης…

Σήμερα παραδόθηκε η τρίτη φάση της μελέτης του έργου που εκπόνησε το Πολυτεχνείο και στην οποία προτείνονται άμεσες αλλά κα μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις. Η μελέτη, όπως ειπώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της παρουσίασής της, θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση για να πάρει την τελική μορφή της.

Όπως, μάλιστα, γνωστοποίησε ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 9 Οκτωβρίου, οι μελετητές θα παρουσιάσουν στους πολίτες τη μελέτη στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, ώστε «να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση».

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Καλογερής, χαρακτήρισε τον ποταμό Κοιλιάρη «οικότοπο προτεραιότητας με πολύ μεγάλη σημασία για το περιβάλλον και την περιοχή», εκτιμώντας ότι «μετά τις αναγκαίες παρεμβάσεις θα έχουμε μία περιοχή που θα είναι πράγματι κόσμημα και θεωρώ ότι θα είναι ένα μεγάλο βήμα για την ανάπτυξη της περιοχής».

Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Νίκος Νικολαΐδης μίλησε για ένα έργο πρωτοποριακό και εξήγησε ότι «η λύση που θέλαμε να δώσουμε είναι μία λύση βασισμένη στη φύση και να είναι διαχρονική. Για να μπορέσεις να διατηρήσεις την αντιδιαβρωτική προστασία, ο πιο κατάλληλος τρόπος για να το κάνεις είναι να ξαναδημιουργήσεις το παράχθιο δάσος».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις