Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Χανιά: Μητέρα και τρία ανήλικα ζουν σε σκηνή – Έκκληση για την άστεγη οικογένεια [pics, vid]

άστεγη

Στα Χανιά, απέναντι από το 7ο δημοτικό σχολείο, στην Ελευθερίου Βενιζέλου, ζει μια μητέρα με τα τρια ανήλικα παιδιά της και η καθημερινότητα τους έχει μετατραπεί σε Γολγοθά.

Πριν από περίπου έναν μήνα η οικογένεια έμεινε άστεγη καθώς μετά από 5 χρόνια που η μητέρα ζούσε μαζί με τα τρία ανήλικα παιδιά της σε σπίτι που της είχε παραχωρηθεί, η ιδιοκτήτρια της το ζήτησε για ιδιοκατοίκηση και έτσι έμειναν στον δρόμο.

Έστησε την σκηνή της πίσω από το ΠΙΚΠΑ στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την ιδιοκτήτρια της που τόσα χρόνια έμενε δωρεάν σε ένα σπίτι.

Έκκληση για την άστεγη οικογένεια

Λίγες κουβέρτες και μαξιλάρια, μία κούτα ρούχα και τα σχολικά των παιδιών είναι όλη τους η περιουσία. Καθημερινά η 32χρονη πηγαινοέρχεται σε βρύση που υπάρχει στο διπλανό πάρκο για να γεμίζει ένα μπιτόνι με νερό.

Τα παιδιά της ηλικίας 15 η κόρη και 14 και 10 ετών τα αγόρια πηγαίνουν στις τουαλέτες του γηπέδου για την καθημερινή τους υγιεινή.

Η διαδικτυακή «ομάδα βοήθα με να μπορώ» και οι γείτονες της 32χρονης κάνουν λόγο για μία αξιοπρεπή οικογένεια.

Η οικογένεια ζητά ένα σπίτι για να μείνει και να συνεχίσουν τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο. Αυτές τις μέρες αρκετοί έδειξαν ενδιαφέρον πηγαίνοντας τρόφιμα και ρούχα στην οικογένεια.

Η κόρη της 32χρονης μας συγκλονίζει όταν μας λέει ότι ενώ διαβάζουν ή κοιμούνται από δίπλα τους περνούν ποντίκια.

Η 15χρονη κόρη στο βίντεο από τη Νέα Τηλεόραση που ακολουθεί, αγκαλιάζει τη μαμά της που παλεύει να μεγαλώσει αξιοπρεπώς την ίδια και τα αδέρφια της, για να της δώσει κουράγιο μέχρι να βρεθεί μια λύση…

Δείτε φωτογραφίες και διαβάστε την ανάρτηση της ομάδας “βοήθα με να μπορώ”:

“Στο πάρκιγκ απέναντι από το έβδομο δημοτικό σχολείο, στο ΠΙΚΠΑ απο πίσω υπάρχει η σκηνή η οποία βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες.. Εκεί ζει η κ. Αδριανή Τσακίρη με τα 3 τις παιδιά απο τα οποία το ένα γυμνάσιο κ τ’ άλλα δύο δημοτικό. Η οικογένεια είναι ρομά ενταγμένη στην χανιώτικη κοινωνία. Οι γείτονες κάνουν λόγο για μια αξιοπρεπέστατη μητέρα και παιδιά. Ας πράξει ο κάθε ένας όπως του επιβάλει η συνείδηση του…

Να σημειωθεί οτι η μητέρα παίρνει επίδομα για τα παιδιά και είναι εγγεγραμμένη στον ΟΑΕΔ. Το μόνο που ζητάει είναι ένα σπίτι με χαμηλό ενοίκιο”

πηγή: zarpanews, flashnews

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις