Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Χανιά: Μυστήριο με τον Βρετανό που φωτογράφιζε την βάση της Σούδας – “Το έκανα από χόμπι” δηλώνει

Χανιά: Μυστήριο με τον Βρετανό που φωτογράφιζε την βάση της Σούδας – “Το έκανα από χόμπι” δηλώνει

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία βλέπουν το “φως” της δημοσιότητας για τον Βρετανό που συνελήφθη έξω από την βάση της Σούδας να τραβά φωτογραφίες. Μάλιστα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο άνδρας είναι… παλιός γνωστός στις αρχές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του το newsit.gr, ο Βρετανός είναι πάνω από 70 χρονών, και κατά την σύλληψή του δήλωσε ότι τραβά τις φωτογραφίες από χόμπι.

Συγκεκριμένα υποστήριξε πως ασχολείται με τον στατικό μοντελισμό, δηλαδή συναρμολόγηση και βαφή μικρογραφιών αεροπλάνων, αρμάτων κ.α. Γι αυτό το λόγο βρέθηκε έξω από την βάση, προκειμένου να φωτογραφήσει τα παλιά αεροπλάνα που είναι τοποθετημένα στην είσοδο, και στην συνέχεια να τις πουλήσει σε ανθρώπους που συνθέτουν μοντέλα.

Μάλιστα όντως οι αρχές μελετώντας τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει, διαπίστωσαν πως αυτό που φαίνεται είναι τα παλιά μοντέλα. Ωστόσο οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία της κατασκοπίας και κρατείται.

Ο ηλικιωμένος είναι κάτοικος Κρήτης και φαίνεται να είναι… παλιός γνωστός της ΕΥΠ, μιας και στο παρελθόν έχει ξανασυλληφθεί για τον ίδιο λόγο (Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ του onalert.gr).

Πλέον μένει να φανεί τι “μέλλει γενέσθαι” με τον Βρετανό, με το επόμενο βήμα να είναι ίσως το άνοιγμα των λογαριασμών του, προκειμένου να φανεί αν υπάρχει κάποιο… “πακέτο” προερχόμενο από άλλη χώρα, σε περίπτωση που πρόκειται για κατασκοπεία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις