Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Χανιά: Νέες μαρτυρίες για σημεία και τέρατα στο γηροκομείο – Πού εστιάζει η έρευνα και τι λέει η ιδιοκτήτρια (video)

Χανιά: Νέες μαρτυρίες για σημεία και τέρατα στο γηροκομείο – Πού εστιάζει η έρευνα και τι λέει η ιδιοκτήτρια (video)

Οι μαρτυρίες πρώην εργαζόμενων στο γηροκομείο διαδέχονται η μία την άλλη και προκαλούν αίσθηση στα Χανιά και όχι μόνο. Η ιδιοκτήτρια χαρακτηρίζει τα όσα ακούγονται ανυπόστατα…

Πρώην εργαζόμενη αποφασίζει να λύσει τη σιωπή της, στον Alpha. Περιγράφει όπως λέει εικόνες και παραστάσεις που ζούσε καθημερινά, αλλά φοβόταν να αποκαλύψει νωρίτερα. “Έρχονταν υγιείς και σε μία εβδομάδα ήταν τσουβάλια.  Δεν ήθελαν να φάνε και γίνονταν καταθλιπτικοί. Τους φέρονταν σαν ζώα” λέει χαρακτηριστικά.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνουν έρευνες σε ληξιαρχεία της Κρήτης καθώς υπάρχουν φόβοι ότι υπάρχουν και άλλοι νεκροί, πέραν των 73 που βρίσκονται στο μικροσκόπιο μέχρι σήμερα. Τους 64 μέσα στο 2020 και τους 9 μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021. Στους 73 θανάτους δεν περιλαμβάνονται θάνατοι που συνέβησαν μια εβδομάδα αφότου μεταφέρθηκαν κάποιοι ηλικιωμένοι στα νοσοκομεία, καθώς δεν καταγράφηκαν ως θάνατοι στο γηροκομείο αλλά ως θάνατοι στο νοσοκομείο.

Click4more: Χανιά: Ανοίγουν κλειστά στόματα για το γηροκομείο – Η περίεργη μεταβίβαση ακινήτου και το έγγραφο ντοκουμέντο

Θα ακολουθήσει άρση τραπεζικού απορρήτου για τα άτομα που εμπλέκονται στη δικογραφία. Υπάρχουν καταγγελίες ότι οι υπεύθυνοι εβαζαν ηλικιωμένους με άνοια να υπογράφουν έγγραφα χωρίς να ξέρουν τι, παρουσία αστυνομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει στη δικογραφία τουλάχιστον μια περίεργη υπόθεση μεταβίβασης ακινήτου κάποιου από τους τροφίμους στο γηροκομείο. Στη συγκεκριμένη υπόθεση η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου φέρεται να είχε εμφανιστεί ως πληρεξούσιος του ηλικιωμένου ή της ηλικιωμένης που επρόκειτο να κάνει τη μεταβίβαση.

Βροχή οι καταγγελίες από συγγενείς θυμάτων

Ήδη έχουν τηλεφωνήσει τα παιδιά δεκάδων γερόντων που ήταν στο γηροκομείο και ζητούν να ερευνηθουν οι θανατοι των δικών τους ανθρώπων. Ένας κατέθεσε ότι πήγε τον πατέρα του το 2019, σε ηλικία 80 ετών χωρίς να είναι άρρωστος, για να έχει συντροφιά.

Click4more: Χανιά: «Άνθρωποι πέθαιναν μπροστά μου στο γηροκομείο» – Η μαρτυρία σοκ και οι «βόμβες» για την ιδιοκτήτρια

Μέσα σε δύο εβδομάδες όπως λέει, αντίκρισε έναν άνθρωπο που δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. «Είχε χάσει 10 κιλά, του ελειπαν δοντια και ηταν χτυπημενος στο πρόσωπο.» Είπε ότι θα τον πάρει από εκεί σε δύο ημέρες και το ίδιο βράδυ τον ειδοποίησαν ότι ο πατέρας του πέθανε από ανακοπή.

Ιδιοκτήτρια γηροκομείου: «Όλα είναι ψέματα»

Η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου τονίζει από την πρώτη στιγμή πως όλα όσα ακούγονται δεν έχουν την παραμικρή δόση αλήθειας. Όπως λέει χαρακτηριστικά: “Διατηρώ τον οίκο ευγηρίας επί 12 συναπτά έτη. Όλα αυτά ειναι ανυπόστατα.

Click4more: Χανιά: Η περίεργη αγγελία των 3.000.000 ευρώ για το γηροκομείο και οι εικόνες που βάζουν σε σκέψεις (pics)

Είναι ψευδείς οι καταγγελίες. Κάνουμε ό,τι πρέπει. Έχω απολυτη εμπιστοσύνη στην Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα φανεί”.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις