Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Χανιά: Ο πολύτεκνος ταξιτζής που βρήκε ”θηασυρό” στο πίσω κάθισμα – Η συνέχεια τον έκανε θέμα συζήτησης!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο Μανώλης Καντεράκης από τα Χανιά είναι εδώ και λίγες ώρες ο πιο διάσημος ταξιτζής της πόλης. Οι κινήσεις του έγιναν θέμα συζήτησης…

Υπόδειγμα τιμιότητας υπήρξε ο Μανώλης Καντεράκης από τα Χανιά, που μολονότι μαχητής του μεροκάματου και πολύτεκνος με πέντε παιδιά, δεν δίστασε ούτε για μια στιγμή να πράξει αυτό που πρέπει. Ο λόγος για έναν οδηγό ταξί που βρήκε έναν μικρό θησαυρό στο πίσω κάθισμα του οχήματος, αλλά δεν σκέφτηκε ούτε μια στιγμή να τον κρατήσει.

Σύμφωνα με το parakritika.gr, όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Καντεράκης μετέφερε στην τελευταία κούρσα της βάρδιας, Βρετανούς τουρίστες στο ξενοδοχείο τους. Επέστρεψε στο σπίτι, κλείδωσε το ταξί του και έπεσε για ύπνο. Το επόμενο πρωί ξεκινώντας για τη δουλειά, διαπίστωσε ότι οι τελευταίοι πελάτες του είχαν ξεχάσει στο πίσω κάθισμα ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα πορτοφόλι με 5.000 λίρες Αγγλίας, ποσό δηλαδή που αντιστοιχεί περίπου στα 5.600 ευρώ.

Χωρίς καν να το σκεφτεί, μετέβη αμέσως στο ξενοδοχείο όπου και παρέδωσε τον «θησαυρό» για τους ξεχασιάρηδες τουρίστες. Η ενέργειά του αυτή έκανε περήφανους τους συναδέλφους που έσπευσαν να τον συγχαρούν δημοσίως.

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του Σωματείου, Ηλίας Καραπατάκης, ανέφερε: «Αξίζουν συγχαρητήρια στον Μανώλη για την πράξη εντιμότητας, ειλικρίνειας και το φιλότιμο που επέδειξε. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της κρίσης, δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να κρατήσει τα χρήματα. Μπράβο του!»

Πηγή: cretapost.gr, parakritika.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε