Πέμπτη, 9 Μαΐ
20oC Αθήνα

Χανιά: Οργή και αγανάκτηση πέντε χρόνια μετά την ληστεία στον Φουρνέ με βασανισμό παππού και γιαγιάς

Μεσσηνία
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Έσπασαν τα ισόβια στο εφετείο για τους δράστες της άγριας ληστείας στα Χανιά, που είχε προκαλέσει προβληματισμό σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι δράστες είχαν συλληφθεί με περιπετειώδη τρόπο και είχαν καταδικαστεί σε ισόβια. Είχαν βασανίσει τα θύματά τους, μέσα στο σπίτι που ζούσαν και λίγο έλειψε να σκοτώσουν τόσο τον παππού όσο και τη γιαγιά. Πέντε χρόνια μετά όμως, εκείνοι που φεύγουν ικανοποιημένοι από τα δικαστήρια είναι οι δύο που βρέθηκαν στη φυλακή για το έγκλημα.

Πιο συγκεκριμένα, με αισθήματα αγανάκτησης και οργής αντέδρασαν οι συγγενείς του ηλικιωμένου ζευγαριού που είχε πέσει θύμα άγριας ληστείας το 2017 στον Φουρνέ Χανίων, στην απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, με την οποία ουσιαστικά αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο κατηγορούμενοι, παρά το γεγονός πως και πάλι κρίθηκαν ένοχοι.

Η ληστεία είχε πραγματοποιηθεί τη νύχτα της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου 2017, όταν δύο κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι του ζευγαριού των ηλικιωμένων 88 και 81 ετών και αφού τους έδεσαν χειροπόδαρα και τους φίμωσαν, έφυγαν παίρνοντας μαζί τους 1.200 ευρώ, χρυσό σταυρό, βέρα και διάφορα έγγραφα.

Η 81χρονη γυναίκα, αν και ήταν δεμένη, είχε το κουράγιο να ανοίξει το λαπτοπ που υπάρχει στο σπίτι και να επικοινωνήσει μέσω Skype με συγγενείς στην Αυστραλία, οι οποίοι ειδοποίησαν τις Αρχές στα Χανιά. Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό και τρείς ημέρες μετά οι αστυνομικοί των Χανίων συνέλαβαν τους δράστες, που ήταν δύο Αλβανοί 36 και 32 ετών.

Στις 25 Απριλίου 2018 προσήχθησαν στο δικαστήριο το οποίο τους καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη, παρά του ότι δεν κρίθηκαν ως ένοχοι για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Χθες, Πέμπτη (13-01-2022) πραγματοποιήθηκε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, το οποίο – αν και τους έκρινε ένοχους για την ληστεία, ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση και αναγνωρίζοντας ελαφρυντικά τους καταδίκασε σε φυλάκιση 8 ετών.

Όπως αναφέρουν τα «Χανιώτικα Νέα», το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του «πρότερου σύννομου βίου» και τους επιβλήθηκε η μικρότερη ποινή που προβλέπει η νομοθεσία. Σύμφωνα με το flashnews.gr, καθώς έχουν ήδη εκτίσει ποινή περίπου 5 ετών, αναμένεται να αποφυλακιστούν στο επόμενο χρονικό διάστημα, κάτι που προκάλεσε την οργή των συγγενών των δύο ηλικιωμένων, οι οποίοι έχουν πλέον φύγει από την ζωή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις