Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Χανιά: Οργή και κατάληψη από γονείς δημοτικού σχολείου που φοβούνται συγχωνεύσεις τμημάτων

Χανιά: Οργή και κατάληψη από γονείς δημοτικού σχολείου που φοβούνται συγχωνεύσεις τμημάτων

Το δημοτικό σχολείο τελεί υπό κατάληψη και οι γονείς των μικρών μαθητών, εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν…

Την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Καντάνου από 6θέσιο σε 3θεσιο, καταγγέλλουν γονείς πως μεθοδεύει το Υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων τμημάτων και ενώ η σχολική χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι τάξεις θα κάνουν μάθημα ανά δύο, δηλαδή Α’ και Β΄ Δημοτικού, Γ’ και Γ’ μαζί και Ε’ με ΣΤ’ μαζί με έναν δάσκαλο!

Σε κατάληψη έχουν προχωρήσει οι γονείς των μαθητών ενώ μιλώντας στο Zarpa Radio 89,6 η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, Βασιλική Αντωνογιαννάκη διεμήνυσε πως δεν θα σταματήσουν τον αγώνα: «Εδώ η Κάντανος, ο κόσμος της Καντάνου, έχει μάθει να αγωνίζεται και να είναι νικηφόρος ο αγώνας τους» τόνισε η κα Αντωνογιαννάκη.

Όπως εξήγησε, οι γονείς μόλις χθες πληροφορηθήκαν αιφνίδια ότι υπάρχει πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας για υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου: «Το σχολείο είναι 6θεσιο και θέλουν να το υποβαθμίσουν σε 3θεσιο δηλαδή θέλουν πρώτη και δευτέρα μαζί κ.ο.κ.»

Είναι τραγικό που συμβαίνει αυτό εν μέσω πανδημίας και ενώ τα παιδιά έχουν περάσει όλα αυτά με την τηλεκπαίδευση» σημείωσε. Το σχολείο αυτή τη στιγμή έχει 50 μαθητές από όλα τα ορεινά χωριά, Φλώρια, Κακοδίκι, Τεμένια ενώ είναι ένα σχολείο που έχει αναπτύξει έντονη δράση με προγράμματα όπως το Erasmus + τα οποία θα κοπούν με την υποβάθμισή του.

«Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει δάσκαλος για κάθε τάξη, δηλαδή αν προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις και κάποιοι εκπαιδευτικοί θα φύγουν και τα παιδιά θα αναγκαστούν, μεσούσης της σχολικής χρονιάς και μετά από δύο χρόνια τηλεκπαίδευσης να αλλάξουν δάσκαλο, συμμαθητές κλπ.»

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις