Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Χανιά: Πάτησε στο σημείο που δεν έπρεπε και έσπασε το πόδι της! Χαμός στο κέντρο της πόλης (Φωτό)

Χανιά: Πάτησε στο σημείο που δεν έπρεπε και έσπασε το πόδι της! Χαμός στο κέντρο της πόλης (Φωτό)

Το πεζοδρόμιο στα Χανιά έκρυβε μια παγίδα που δεν φανταζόταν κανείς. Άφωνοι οι αυτόπτες μάρτυρες του διπλού ατυχήματος…

Η λογική λέει πως περπατώντας στο πεζοδρόμιο μιας πόλης όπως τα Χανιά, που φαίνεται «σύγχρονη», που παρέχει υψηλό επίπεδο ζωής για κάτοικους και επισκέπτες και που οι τοπικοί της άρχοντες, δεν χάνουν ευκαιρία να την διαφημίσουν στο εξωτερικό, ως κορυφαίο προορισμό για διακοπές, ένας πεζός αισθάνεται ασφαλής.

Τουλάχιστον όταν μπορεί να διασχίσει το πεζοδρόμιο εκείνο, που δεν έχει καταληφθεί από αυτοκίνητα.  Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι… Γιατί περπατώντας σε ένα πεζοδρόμιο, μπορεί το πόδι σου να πατήσει σε αυτά τα γνωστά σιδερένια καπάκια μετρητή νερού, το οποίο δεν έχει αντικατασταθεί ποτέ, και η συνέχεια να είναι ανάλογη, με αυτό που επεφύλασσε η «τύχη» σε ηλικιωμένη στην οδό Σφακίων στο κέντρο των Χανίων.

Αυτόπτης μάρτυρας μεταφέρει την ατυχία της ηλικιωμένης που πάτησε ένα τέτοιο μεταλλικό καπάκι: «Σήμερα 15/6/20 λίγο μετά τις 11.00 το πρωί καθώς περπατούσα στην Σφακίων είδα μια γιαγιά πεσμένη στην άσφαλτο και γύρω-  γύρω κόσμο μαζεμένο. Η γιαγιά με φρικτούς πόνους που δεν της επέτρεπαν να σηκωθεί να καθίσει στο κράσπεδο του πεζοδρομίου έως ότου φτάσει το ΕΚΑΒ για να την μετακινήσουν οι διασώστες χωρίς να τις προκαλέσουμε μεγαλύτερη βλάβη (πιθανόν κάποιο κάταγμα στη μέση στο πόδι ή στο ισχίο).

Ο λόγος ήταν ένα καπάκι του μετρητή νερού – από αυτά τα πολυάριθμα καπάκια τα μεταλλικά που βρίσκονται στα πεζοδρόμια εκ των οποίων πολλά από αυτά είναι σαθρά και λειτουργούν σαν ‘νάρκες”. Η γυναίκα το πάτησε έπεσε και στη συνέχεια τραυματίστηκε. Στη διάρκεια του περιστατικού, ένας διερχόμενος κύριος, καθώς ήθελε να δει τι συμβαίνει και κανείς από εμάς δεν τον είχε αντιληφθεί ώστε να τον ειδοποιήσουμε, έπεσε και αυτός μέσα και χρειάστηκε την βοήθεια μας για να σηκωθεί (δεν φάνηκε να τραυματίστηκε).»

dav
dav
dav

Πηγή: zarpanews.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις