Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Χανιά: Πλακώθηκαν διευθυντής και μαθητές για την κατάληψη στο σχολείο! Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Χανιά: Πλακώθηκαν διευθυντής και μαθητές για την κατάληψη στο σχολείο! Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Ο διευθυντής προσπάθησε να σπάσει την κατάληψη στο σχολείο. Οι μαθητές βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στα κάγκελα. Το βίντεο ντοκουμέντο δείχνει το επίμαχο επεισόδιο…

To φως της δημοσιότητας βλέπει βίντεο από το χθεσινό περιστατικό στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου και το επεισόδιο ανάμεσα σε μαθητές που έκαναν κατάληψη στο σχολείο και τον διευθυντή που προσπάθησε να την «σπάσει».

Οι μαθητές υποστηρίζουν ότι ο διευθυντής τους χτύπησε στην προσπάθειά του, να κόψει τις κλειδαριές. Ο διευθυντής τονίζει ότι τα παιδιά τον έσπρωχναν και τον προπηλάκισαν.

Μεγάλη συζήτηση έγινε για το περιστατικό στα «πηγαδάκια» της πόλης, πολλές απόψεις ακούστηκαν υποστηρίζοντας είτε την πλευρά του διευθυντή, είτε των μαθητών, με το συμβάν να λήγει και τα πνεύματα να ηρεμούν σήμερα το πρωί.  Αυτό που δεν δέχεται αμφισβήτηση είναι το γεγονός οτι εικόνες σαν τη χθεσινή αποτελούν ντροπή για την παιδεία μας και την τοπική κοινωνία…

Αυξάνονται οι καταλήψεις στην Κρήτη

Υπό κατάληψη βρίσκονται από το πρωί συνολικά 31 σχολεία του Ηρακλείου, με τους μαθητές να αντιδρούν στο μεγαλύτερο μέρος τους με την υποχρεωτική χρήση μάσκας, αν και υπάρχουν περιπτώσεις που μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη λόγω προβλημάτων στην κτιριακή υποδομή του σχολείου τους ή λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, όπως το Γυμνάσιο Βαγιωνιάς. 

Αναλυτικά, υπό κατάληψη βρίσκονται το 4ο, το 5ο, το 7ο, το 8ο και το 9ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και τα Γυμνάσια Τεφελίου, Πόμπιας, Αρχάνων, Μελεσών, Καστελίου, Αγίου Μύρωνα, Αγίας Βαρβάρας και Γουβών. Επίσης, υπό κατάληψη βρίσκονται 18 Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ. 

Ακόμη, το 4ο, το 5ο, το 6ο, το 8ο, το 11ο και το 13ο Λύκειο Ηρακλείου, το 2ο και το 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, το ΕΠΑΛ Μοιρών και τα Γενικά Λύκεια Αγίου Μύρωνα, Γουβών, Αρχανών, Χερσονήσου, Μελεσών, Καστελίου, Επισκοπής και το Λύκειο Νέας Αλικαρνασσού.

Πηγή: zarpanews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις