Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Χανιά: Προσπάθησε να του ξεριζώσει τα μάτια – «Ένιωσα το δάχτυλο να μπαίνει στο κρανίο μου»

Χανιά: Προσπάθησε να του ξεριζώσει τα μάτια – «Ένιωσα το δάχτυλο να μπαίνει στο κρανίο μου»

Αδιανόητο περιστατικό στα Χανιά. Ένας 25χρονος από την Κίσσαμο παραπέμφθηκε σε δίκη καθώς ξερίζωσε το μάτι ενός 47χρονου με το δάχτυλό του!

Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στα Χανιά θα καθίσει ο 25χρονος από την Κίσσαμο, κατηγορούμενος για «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη». Θύμα του νεαρού έπεσε ένας 47χρονος άνδρας, του οποίου ξερίζωσε το μάτι με το δάχτυλό του, τον Ιανουάριο του 2022.

Μαζί του, κατηγορούμενος για συνέργεια θα είναι και ένας ακόμα νεαρός που συμμετείχε στο περιστατικό και φέρεται να βοήθησε τον 25χρονο δράστη.

Οι δυο τους πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή Χανίων, 20 ολόκληρους μήνες μετά το αιματηρό συμβάν και αφού έδωσαν την δική τους εκδοχή για τα γεγονότα, τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σε δήλωσή του στο zarpanews.gr o δικηγόρος του παθόντα, Γιάννης Μαρακάκης, σημειώνει:

«Είναι πραγματικά πρωτοφανές το ότι μεσολάβησαν πάνω από 20 μήνες από τότε που συνέβη αυτό το πρωτοφανές περιστατικό μέχρι να περάσουν την ανακριτική διαδικασία οι δράστες.

Το κακούργημα για το οποίο διώκονται δεν έχει προηγούμενο στα ελληνικά ποινικά χρονικά ως προς την βαναυσότητα και την επιμονή του βασικού δράστη για τύφλωση προσπαθώντας ”να ξεριζώσει” ουσιαστικά και τα δύο μάτια του εντολέα μου.

Προσωπικά θεωρώ ντροπή ο τόπος από τον οποίο κατάγομαι και τον οποίο θεωρώ το ομορφότερο μέρος του κόσμου να συνδέεται με τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα. Οι δικαστικές αρχές είναι υποχρεωμένες να πράξουν το αυτονόητο και δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερο».

«Το μάτι μου έγινε τρία κομμάτια»

Αυτή όπως περιγράφει ο 47χρονος, ήταν η τρίτη φορά που ο 25χρονος πήγε να του βγάλει τα μάτια. Και τα κατάφερε. «Τρίτη φορά στο μάτι, με τον ίδιο τρόπο. Πάει με το δάχτυλο και μου το έβγαλε. Έσκασε το μάτι μου. Έγινε τρία κομμάτια. Ένιωσα το δάχτυλό του να μπαίνει στο κρανίο μου. Έπιασα το μάτι μου και το πίεζα για να μπει μέσα. Ο άνθρωπος αυτός είναι επικίνδυνος. Πριν γίνει το δικό μου το συμβάν, είχε πάει σε άλλο μαγαζί και είχε δαγκώσει έναν άνθρωπο στη μύτη. Την έκανε τρία κομμάτια…

Σε άλλη περίπτωση είχε δαγκώσει κάποιον στο φρύδι και άλλη φορά είχε μπει μέσα σε κατάστημα με ένα μαχαίρι και απειλούσε πως θα σφάξει κόσμο. Κάνει τέτοια πράγματα γιατί έχει δολοφονικές τάσεις. Πήγα στο νοσοκομείο και ήξερα πως το μάτι μου είχε υποστεί πολύ μεγάλη ζημιά.

Μόλις μπήκα μέσα οι γιατροί μου είπαν τέλος. Τέλος δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναφτιάξει ποτέ το μάτι σου, δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναδείς. Έκανα χειρουργείο, μου βελτίωσαν την όψη, όμως, η όρασή μου έχει χαθεί».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις